Spaniolii garantează cu 19 milioane de euro că nu falimentează Dinamo

Pablo Cortacero, numărul 1 din conducerea lui Dinamo, susține că va prezenta o garanție financiară de 19 milioane de euro. Totodată, acționarul majoritar al clubului a vorbit despre posibila înlocuire a lui Cosmin Contra.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 09:40
Spaniolii garantează cu 19 milioane de euro că nu falimentează Dinamo

Pablo Cortacero a rupt tăcerea, după o perioadă în care tensiunea de la Dinamo a atins cote alarmante. Rezultatele slabe ale echipei și salariile restante au stârnit un val de reacții negative din partea oamenilor de fotbal și a suporterilor, însă Cortacero îndeamnă la calm. Și promite, printre altele, o mărire de capital la 10 milioane de euro și prezentarea unei garanții financiare de 19 milioane de euro.

Reacția promptă a lui Cortacero vine după ce GSP  a scris ieri despre fața nevăzută a spaniolilor care controlează Dinamo: academii fantomă, partener român căutat pentru datorii și o pretinsă prietenie cu Borcea.

Cosmin Contra, anunţ-şoc despre situaţia financiară de la Dinamo. „Nu s-au făcut acele plăţi care ar fi trebuit să se facă până acum” 

„Totul e o minciună, nu e nicio problemă. Vom prezenta o garanție de 19 milioane de euro la finalul săptămânii, chiar dacă nu pot călători, o voi trimite și le voi închide gura tuturor. Nu înțeleg de ce trebuie să se inventeze minciuni. Cum să se spună că am dispărut, când eu vorbesc zilnic și țin legătura cu toți de la club?!

Eu nu pot călători acum pentru că este totul închis în Spania din cauza pandemiei, dar țin legătura zilnic cu Rufo, cu Cosmin, cu toți cei din conducerea clubului. Este o minciună că se spune că e altcineva în spate.

Acum ne ocupăm să ne mutăm și la birourile noi, vom face și o mărire de capital de 10 milioane de euro, dar trebuie convocat un consiliu de administrație pentru asta și rămâne acea scrisoare de garanție bancară a fondului de investiții pe care o vom prezenta, ca să se vadă că avem capacitate economică și că nu sunt probleme.

Vom aproba în următorul Consiliu de Administrație tot bugetul pentru sezonul 2020-2021 și am pregătit cu avocații și acea scrisoare de garanție și totul se va lămuri, dar sunt niște pași care trebuie urmați, nu se pot băga bani fără a urma aceste căi. În 10-15 zile, va trebui să se realizeze această mărire de capital”, a declarat Cortacero pentru ProSport.

Spaniolul a comentat și situația antrenorului Cosmin Contra, sub comanda căruia Dinamo a ajuns la 4 înfrângeri consecutive. „Nici nu mi-a trecut prin cap deocamdată să îl schimb pe Contra cu antrenorul spaniol despre care s-a vorbit. Dar dacă vom pierde și vineri e normal să luăm niște decizii, pentru că sunt foarte supărat că la ce echipă avem nu obținem rezultate și atmosfera este stricata de tot ceea ce se discută”.

Referitor la informația că ar fi virat 800.000 de euro în conturile clubului, Cortacero a spus: „Eu nu am zis niciodată că am virat 800 de mii de euro, nu știu de unde a scos presa și asta”.

Totuși, informația a fost confirmată și de fanii-acționari din DDB, care, în cadrul unui comunicat emis duminică, au scris că „avem niște investitori care ne-au spus că au trimis în urmă cu 10 zile 800.000 € care nu au ajuns niciodată”.

Se transmite o senzație foarte rea echipei și pot îngreuna situația lotului. Mai durează puțin pentru că aceste tranzacții bancare nu sunt așa de simple. Nu vin banii totuși din paradisuri fiscale sau din droguri, cum s-a mai discutat – Pablo Cortacero, acționar majoritar Dinamo

DINAMO. Anamaria Prodan: „Am doi prieteni în spatele mașinii care vor să cumpere Dinamo” 

Impresarul Anamaria Prodan a analizat problemele apărute la nivel administrativ la Dinamo și spune că știe persoane care ar vrea să se implice financiar la clubul alb-roșu.

„Contra este nașul meu… Este un moment firesc la Dinamo, nu se poate face peste noapte lumină. Acolo, sunt niște probleme. Până se… Individual, jucătorii toți sunt foarte buni, dar spaniolii întotdeauna se acomodează foarte greu în România.

Nu știu dacă șefii spanioli își pot permite să plătească datoriile. Trebuie să îi întrebați pe ei. Dacă nu își pot permite, am eu doi prieteni în spate care își doresc să cumpere Dinamo”, a declarat Anamaria Prodan, potrivit as.ro.

Meciul Dinamo Bucureşti – Astra Giurgiu se va juca pe Arena Naţională

Partida Dinamo Bucureşti – Astra Giurgiu, contând pentru etapa a IX-a a Ligii I, se va disputa pe Arena Naţională, a declarat directorul general Alex Couto Lago, pentru www.fcdinamo.ro.

 

Meciul cu Astra Giurgiu a fost programat vineri, de la ora 21.00, a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), fiind transmis în direct de Look Sport, Digi Sport şi Telekom Sport.

Două jocuri a organizat Dinamo Bucureşti pe Arena Naţională în acest sezon competiţional, 1-1 cu Hermannstadt şi 0-1 cu Universitatea Craiova, ambele în Liga 1.

Cinci puncte are Dinamo Bucureşti după opt etape disputate în Liga I. Echipa antrenată de Cosmin Contra a adunat o victorie (3-1 cu Gaz Metan la Mediaş), două remize pe teren propriu (1-1 cu Hermannstadt şi 1-1 cu FC Botoşani) şi cinci înfrângeri (0-1 cu UTA şi 0-1 cu Universitatea Craiova pe teren propriu, 0-1 cu Chindia Târgovişte, 2-3 cu FCSB şi 0-2 cu Sepsi Sf. Gheorghe în deplasare).

După opt etape, Dinamo ocupă locul 14, antepenultimul, în clasamentul Ligii I, la egalitate de puncte cu FC Argeş, de pe locul 15. Ultima clasată este Astra, cu patru puncte.