Dinastia primarilor penali din Florești, care a dus la dezastrul din “azilul groazei din Călinești”! Cum a preluat Simona David primăria de la soțul ei, Eugen David, și cum și-a numit propria fiică, pe Raluca Angelescu, șefă peste centrul de recuperare care i-a îngrozit pe comisarii ANPC?! Povestea mafiei locale prahovene

Cutremuratorul caz al centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap din Călineşti, prezentat de comisarii ANPC zilele trecute, isi are radacinile adanc infipte intr-o dinastie mafiota a autoritatilor locale. Pe scurt, povestea socanta suna cam asa: Simona David a preluat Primaria de la sotul ei si si-a numit fiica, dar si alte rude de gradul 1 in pozitii de conducere la Centrul din Calinesti. In realitate, insa, aproape toti membii familiei David au avut probleme cu legea si au fost cercetati, incatusati, retinuti, si acum, iata, doar amendati de ANPC dupa dezastrul gasit in Centrul de recuperare din Calinesti.

23 mart. 2024, 16:58
Dinastia primarilor penali din Florești, care a dus la dezastrul din “azilul groazei din Călinești”! Cum a preluat Simona David primăria de la soțul ei, Eugen David, și cum și-a numit propria fiică, pe Raluca Angelescu, șefă peste centrul de recuperare care i-a îngrozit pe comisarii ANPC?! Povestea mafiei locale prahovene

Povestea dinastiei mafiote David din micuta comuna Floresti incepe in urma cu multi ani, dar a devenit publica in 2016, cand problemele cu legea l-au ajuns din urma pe primarul de la acea vreme, Eugen David. Atat el, cat si sotia lui, Simona David (actualul primar al comunei), au fost retinuti si incatusati pentru abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani. Pe vremea aceea, sotia primarului, doamna Simona David, era “doar” consilier judetean PNL in Prahova.

Mai exact, Eugen David și scumpa lui soție au fost acuzați, alături de alți patru suspecți, că au prejudiciat bugetul de stat cu „doar” vreo 6.500.000 de lei. O nimica toată, nu? Soții politicieni au fost arestați preventiv, în timp ce pentru complicii lor s-a aplicat măsura controlului judiciar. Cu toții au fost ridicați după ce s-au făcut zeci de percheziții în municipiul Câmpina şi comunele Floreşti şi Filipeştii de Pădure, inclusiv la sediul Primăriei Floreşti şi la locuinţa soţilor David, şi în Zărneşti, judeţul Braşov. Soții David au băgat mâna în fondurile publice, iar sumele obținute au fost transferate într-un circuit comercial fictiv. Mai apoi, banii erau retrași cash și băgați în circuitul civil.

Aceea nu a fost prima abatere de la lege a soților David. Au mai fost trimiși în judecată și în alte dosare privind infracțiuni de serviciu. Eugen David a fost trimis în judecată în 2016 pentru că timp de mulți ani, cât a fost primar al comunei Florești, a obținut foloase materiale pentru rude de-ale sale în valoare de 32.500 de lei. Soția lui a fost acuzată de abuz în serviciu fiindcă a obținut un folos necuvenit în dosarul deputatul de la acea vreme Mircea Roșca, pentru ca firma acestuia să primească contracte cu instituții publice.

Dupa patru mandate consecutive de primar, adica 16 ani in total, edilul Eugen David a simtit nevoia sa ii cedeze Florestiul iubitei sale sotii, Simona David, pentru ca da, asta inseamna o dinastie. Puterea ramane in familie orice s-ar intampla. Plus ca, probabil, s-a si speriat dupa controlul judiciar pe care l-a avut in dosarul penal deschis cu patru ani in urma.

Ca un sot grijuliu care trage cu casa lui in mandatele sale de primar, Eugen David si-a numit sotia in pozitia de Șef de Centru al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Călineşti. Pe langa aceasta pozitie, doamna David ocupa oricum si functia de consilier județean PNL în CJ Prahova. Obosit, probabil, de atata primarie, sotul Eugen David a simtit ca a venit momentul sa cedeze locul altuciva la primarie. Nimanui altcuiva decat sotiei sale, bineinteles. In 2020 doamna Simona David a candidat si a castigat Primaria Floresti, practic comuna Floresti ramanand in familia dansei pentru inca patru ani.

Daca va intrebati cum s-a intamplat aceasta minune ca sotia primarului Eugen David a castigat urmatorul mandat de la sotul ei, va spunem noi, ca nu e nicio minune, ci sunt tot niste manevre electorale cu care familia David este foarte obisnuita in ultimii ani. A câștigat, girată de penalul Iulian Dumitrescu, la 170 de voturi față de contracadidatul acesteia, 80 de voturi venind chiar din partea beneficiarilor din Centrul de la Călinești, conform urnei mobile, la presiunea sa.

Ati inteles, da? Adica doamna Simona David a trimis urna mobila in Centrul de Recuperare Calinesti, acolo unde, practice, ea taia si spanzura, si a dat ordin ca toata lumea de acolo, cu drept de vot, sa o voteze pe ea. Zis si facut.

Ajungând în funcția de primar, nu a putut să se despartă de puterea și beneficiile pe care le avea în calitatea de șef de centru la Calinesti, motiv pentru care a încercat si a si reusit ca na, atunci cand toti functionarii publici sunt supusii tai nici nu e greu, să influentezi numirea de noi șefi de centru in Calinesti, printre care soția unui consiler local PNL, în mandatul căreia a avut loc și un incident soldat cu moartea unui pacient in incinta centrului.

Directorul Centrului de la Florești a fost, la momentul producerii incidentului, doamna Elena Adriana Barbu (nu i s-a menționat numele în niciun comunicat), întâmplător sau nu, soția unui consilier local PNL, pusă pe post de doamna primar imediat dupa alegeri și ulterior detașată, după tragicul eveniment. Anterior, postul de director al Centrului l-a deținut chiar doamna Simona David, care a câștigat funcția de primar al localității Florești și a eliberat locul de conducere de la Centru.

In 2021, la Centrul din Calinesti a mai avut loc o tragedie! Un pacient a murit, dupa ce a fost lovit de un altul in timp ce directoare era Elena Adriana Barbu!

Povestea a fost relatată la acea vreme, dar v-o readucem aminte imediat. Un pacient de 61 de ani, de la Centrul de Recuperare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești, din comuna Florești, a murit în urma unui conflict cu un alt pacient din centru. Unul dintre ei l-a lovit pe celălalt în cap, iar un angajat al centrului a intervenit târziu. Culmea ironiei, medicul centrului era în concediu în acea perioadă și s-a întors la muncă trei zile mai târziu, când a constatat că pacientul lovit se simțea rău. Ce e cel mai scandalos e că abia atunci, câteva zile mai târziu, a fost dus la spital, însă nu a rămas internat, a fost adus înapoi la centru, unde a murit o zi mai târziu. Bărbatul decedat se afla în centrul respectiv de șapte ani și, potrivit unor surse din DGASPC Prahova, avea afecțiuni grave, fiind încadrat în grad de handicap. Pentru această situație dramatică au fost sancționati la acea vreme președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, și directoarea de atunci a centrului, Elena Adriana Barbu.

Dupa ce a vazut ca a avut ghinion cu doamna Elena Adriana Barbu, doamna primar s-a hotarat sa rezolve problema centrului asa cum stia dansa mai bine, numind, bineinteles, pe cineva din familie. Si nu doar pe cineva ci aproape pe toata familia dansei in pozitii de conducere in ceea ce ulterior avea sa devina “Azilul Groazei din Calinesti”.

In august 2022, sefa a fost numită pe post de șef de centru fiica doamnei primar Simona David, Raluca Angelescu. Deci ca sa fie clar doamna primar si fiica ei sunt autorii morali ai Azilului Groazei din Calinesti.

Chiar si in prezent sefa centrului care i-a ingrozit pe comisarii ANPC este chiar fiica fostei primarite Simona David, numita Raluca Angelescu. Credeti ca mai mult de atat nu se poate? Ba sigur ca da primarita Simona David si-a numit si fratele, pe numitul Cepoi Eduard in pozitia de administrator al centrului. Si acum v-ati gandit ca gata domne, e suficient, doamna primar si-a lasat in locul de unde a facut ea averea fiica si fratele si ar fi suficient.

Ei bine, nu si pentru doamna regina Florestiului, Simona David care ca o caracatita strange in tentaculele ei tot centrul pentru adultii cu handicap din Calinesti. Si sora doamnei primar, numita Matei Corina lucreaza si ea in centrul de cosmar. Asadar putem fara urma de indoiala sa spunem ca e centrul Calinesti este o afacere de familie a doamnei Simona David.

Fiica doamnei primar, Raluca Angelescu are o avere impresionanta pentru o sefa de centru de recuperare si reabilitare!

Ca o mama iubitoare, doamna primar David Simona a ajutat-o pe fiica ei cat de mult a putut. Si a putut destul de mult pentru ca Raluca Angelescu are acum in declaratia de avere dupa cum urmeaza: 8 case de locuit, toate in Floresti si doua spatii comerciale. 6 masini cumparate toate pe numele ei: Un Mercedes Benz din 2015, un Mercedes Sprinter din 2005 si alte autorurisme utilitare. Iar cireasa de pe tort este ca fiica primaritei are nici mai mult nici mai putin de 11 terenuri, toate in intravilan ca doar nu le-a cumparat sa puna porumb pe ele.

Daca doriti sa va delectati cu impresionanta avere a sefei Centru al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Călineşti puteti verifica atent PDF-ul de mai jos.

Declaratie Avere Angelescu Raluca - anual, pana la 15 iunie

La Centrul din Calinesti e un cosmar de ani de zile! Anul trecut 20 de rezidenti au fost izolati din cauza unui focar de râie

Hai să nu uităm nici de situația cu rezidenții izolați din cauza focarului de râie. Primul caz a fost confirmat în decembrie 2022, iar de atunci alți 20 de pacienți din cei 120 au fost infectați. Conducerea a spus că a luat măsuri, dar ce să vezi, efectele lor au întârziat să apară, din moment ce situația nu s-a rezolvat nici un an mai târziu. Personalul centrului a dat vina pe rudele unui pacient care i-au adus acestuia haine contaminate.

Mai mult decât atât, situația revoltătoare a fost ținută secretă luni de zile. Majoritatea rudelor celor internați la centrul de recuperare nici măcar nu știau că acolo era epidemie de râie. În ciuda faptului că firma care se ocupa de dezinsecția și dezinfecție mergea zilnic să curețe spațiile în care erau izolate persoanele infectate, luni de zile nimeni nu a vrut să scoată o vorbă despre ce se întâmpla în centru.

Acum, în martie 2024, activitatea centrului a fost suspendată temporar după ce comisarii de la ANPC au constatat „abateri deosebit de grave” pentru care au aplicat amenzi de 35.000 de lei. 93 de persoane internate erau ținute în centru în niște condiții greu de imaginat. Saltele infecte, scabie, mizerie, veselă uzată, lipsa produselor de igienizare, paturi ruginite, așternuturi murdare, ambalaje pe jos, praf și lista poate continua. Dar mai bine vă convingeți din imaginile de mai jos.

Ce au găsit exact comisarii ANPC la centrul de la Călinești

  • condiții igienico-sanitare, în blocul alimentar, improprii funcționării:
  • paviment neigienizat cu rosturi de gresie cu depuneri masive de praf și grăsime,
  • blatul masei deteriorat,
  • prizele cu depuneri de praf și urme lipicioase de grăsime,
  • calorifer ruginit cu pete de grăsime,
  • chederele geamurilor cu urme masive de praf,
  • scurgerea din paviment neigienizată,
  • pereți cu infiltrații,
  • pereți cu infiltrații și plăci de faianță spartă care împiediacă igienizarea corespunzătoare a suprafețelor
  • utilizarea unor cuptoare neigienizate cu depuneri de grăsime
  • folosirea unor tacâmuri neigienizate,
  • veselă uzată,
  • cuțite și ustensile de bucătărie neprofesionale;
  • condiții igienico-sanitare precare, în zona lavoarelor, cu etajerele desprinse, deteriorate, cu părți ascuțite prezentând risc de accidentare și lipsa produselor de igienizare a mâinilor în recipientele special montate;

Condiții insalubre în spațiile de cazare a beneficiarilor:

  • paturi metalice ruginite,
  • lipsa huselor de protecție pentru perne și saltele,
  • pereți exfoliați cu urme masive de igrasie,
  • saltele și perne pătate,
  • așternuturi neigienizate,
  • calorifere ruginite, cu resturi de ambalaje și praf masiv,
  • lipsa plăcilor de faianță pe holuri,
  • paviment neigienizat,
  • tavanul cu exfolieri și urme de infiltrații
  • condiții igienico-sanitare improprii în spațiul de depozitare al alimentelor situat în afara incintei centrului:
  • scara de acces deteriorată (cu plăci gresie desprinse),
  • paviment neigienizat, folosirea unor agregate frigorifice cu urme de rugină, a unor rafturi de depozitare a alimentelor deteriorate fără o igienizare corespunzătoare, cu strat grosier de praf și resturi alimentare, cu pereți neigienizați, cu infiltrații, în acest spațiu fiind depozitate și alte obiecte precum: anvelope auto și recipiente din material plastic.

 

.