Vasile Dîncu, despre OUG privind salariile: Lucrăm la un proiect în limita banilor pe care îi avem

Publicat: Marţi, 12 Aprilie 2016 22:43 // Actualizat: Marţi, 12 Aprilie 2016 22:43 // Sursa: romaniatv.net

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, marţi seară, că proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind salariile a fost discutat cu sindicatele foarte puţin, fiind şi o greşeală de orientare a întregii echipe care a lucrat la elaborarea proiectului. Dîncu a anunţat totodată că ministrul Muncii nu va fi demis.

"Iniţial, ideea cu care am pornit a fost aceea să construim un sistem unitar, adică să se elimine toate incompatibilităţile, toate inegalităţile din sistem. (...) S-a făcut un proiect ideal la început, doamna Costea a făcut un proiect de specialist, care însă avea dezavantajul că ne costa prea mult şi în momentul acesta nu se găseau bani pentru asemenea tip de proiect", a declarat, marţi seară, vicepremierul Vasile Dîncu, potrivit news.ro.

Dîncu a precizat că au fost discutate multe variante ale proiectului, încercând să se găsească soluţii cu bani mai puţini.

"A fost una din multele variante care de la acel prim proiect care costa în jur de 40 de miliarde de lei, adică o suplimentare pe care nu aveam de unde să o luăm, s-au făcut încă vreo cinci proiecte, dacă nu mai multe, pe diverse scenarii, încercând să se facă ce se poate cu două miliarde şi ceva de lei ca plus pentru anul care vine", a spus vicepremierul.

Referitor la anunţul consilierului ministrului Muncii, Cosmin Andreica, cel care a declarat, marţi, că Ana Costea îşi va da demisia din Guvern dacă proiectul de OUG se va afla pe masa Executivului în şedinţa de miercuri, Dîncu a spus că Andreica nu a înteles bine.

CITEŞTE ŞI Vasile Dîncu neagă discuţiile despre REMANIERE

"Nu a spus aşa ceva (ministrul Muncii - n.r.), am fost acolo. Consilierul cred că nu a înţeles bine care era misiunea lui să comunice. (...) Doamna ministru a anunţat încă din şedinţa cu sindicaliştii şi patronatele că acest proiect se retrage. Am anunţat şi eu că acest proiect nu trebuie să intre mâine pe ordinea de zi a Guvernului, pentru că nu era programat să intre pentru a se lua o hotărâre. Era programat în primă lectură", a explicat vicepremierul, adăugând că draftul era în perioada de negociere.

Dîncu a spus că membrii Guvernului au fost deschişi şi i-au anunţat pe partenerii sociali că sistemul a fost gândit în aşa fel încât să nu fie nicio scădere de salariu în acest moment, iar dacă proiectul a ieşit cu scăderi salariale înseamnă că s-a greşit la elaborarea lui şi săptămâna viitoare se începe elaborarea unui nou proiect al Legii salarizării unitare.

"Dacă acest proiect a ieşit aşa, înseamnă că am greşit, ne retragem acest proiect şi începem să lucrăm de săptămâna viitoare, eventual cu ei, într-un consiliu tripartit, pentru a face o variantă care să fie acceptabilă pentru toţi, în limita unor bani pe care îi avem în acest moment", a precizat Dîncu.

El a explicat că actualul proiect, care a creat atâta rumoare în spaţiul public, a fost discutat cu sindicatele foarte puţin, fiind totodată şi o greşeală de orientare a întregii echipe care a lucrat la elaborarea proiectului.

"A fost o orientare poate tactică greşită şi a noastră. (...) Ne-am gândit că durează foarte mult un proces de negociere", a adăugat vicepremierul, adăugând că totul a fost ca "un duş rece".

Întrebat dacă ministrul Muncii, Ana Costea, va fi demisă, Dîncu a răspuns negativ.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
lege salarii OUG salarii Vasile Dîncu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 apr 22:58
... Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, marţi seară, că proiectul de Ordonanţă de urgenţă...
12 apr 22:48
...sindicatele foarte puţin, fiind şi o greşeală de orientare a întregii echipe care a lucrat la elaborarea proiectului. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H