Dinel Staicu, arestat preventiv pentru 29 de zile

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a judecat miercuri propunerea de arestare preventivă a lui Dinel Staicu, acesta fiind adus la sediul instanţei. Procurorii au cerut arestarea lui Staicu pentru ca acesta să nu poată lua legătura cu alte persoane implicate în dosarul şpăgii pe care ar fi primit-o judecătoarea Veronica Cîrstoiu.

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 09:13
Dinel Staicu, arestat preventiv pentru 29 de zile

Potrivit Agerpres, omul de afaceri a fost reţinut marţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru dare de mită în dosarul de corupţie al judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore şi au pus în mişcare acţiunea penală faţă de Dinel Staicu, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită, şi faţă de Carmen Ioana Popescu, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la infracţiunea de dare de mită”, se arată într-un comunicat al DNA.

Staicu a fost audiat marţi, la sediul DNA, aproximativ şapte ore.

În acest caz, procurorii au mai început urmărirea penală faţă de fratele său, Marian Staicu, Costinel Dinişoară, Ionuţ Cătălin Butaru-Nistor, pentru complicitate la dare de mită.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada august 2011 – februarie 2012, învinuitul Dinel Staicu, atât în mod direct, cât şi cu ajutorul fratelui său şi al învinuitei Popescu, a promis suma de 1.500.000 euro, iar ulterior, prin medierea acestora, precum şi a învinuiţilor Dinişoară şi Butaru-Nistor, a dat suma de 1.200.000 euro inculpatei Veronica Cîrstoiu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

„Promisiunea şi darea acestor foloase s-a realizat pentru ca inculpata Veronica Cîrstoiu, în calitate de judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală şi membru al completului care a fost învestit să soluţioneze dosarul, având ca obiect contestaţia în anulare formulată de Staicu (fost Nuţu) Dinel, să pronunţe o hotărâre favorabilă acestuia”, susţine DNA.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv, la sfârşitul săptămânii trecute, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, pentru luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă în dosarul privind o mită de un milion de euro în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale.