Diplomații britanici vor beneficia de mașini oficiale „verzi”

Guvernul britanic și-a propus să aibă „cel mai verde serviciu diplomatic din lume”, cu scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon, informează Press Association.

RomaniaTV.net
26 dec. 2019, 12:57
Diplomații britanici vor beneficia de mașini oficiale „verzi”

Oficiul pentru Externe şi Commonwealth (FCO) elimină deja treptat autovehiculele pe benzină pentru diplomaţii de rang înalt, înlocuindu-le cu modele Jaguar I-Paces, complet electrice sau hibride. Ambasadele de la Oslo şi Vatican au primit deja mașini noi, iar alte 30 de ambasade vor fi dotate cu mașini ecologice până în aprilie 2020. 

Decizia este conformă cu obiectivul declarat al Londrei conform căruia toate departamentele guvernamentale trebuie să aibă cel puţin 25% din flota auto dotată cu maşini electrice până în 2022 şi o flotă exclusiv electrică până în 2030.

Nu este lipsit de importanță faptul că Regatul Unit va găzdui negocieri internaţionale foarte importante pe tema schimbărilor climatice (COP26), la Glasgow, în noiembrie 2020.

„Schimbările climatice sunt cea mai mare provocare a timpului nostru, iar flota noastră auto oficială este un instrument extrem de vizibil de a demonstra leadership-ul internaţional al Regatului Unit în cadrul diplomaţiei privind schimbările climatice”, a declarat sir Simon McDonald, subsecretarul permanent al FCO. McDonald a mai spus; „Vreau să fim cel mai ‘verde’ serviciu diplomatic din lume. Trecerea flotei noastre auto de la alimentarea cu benzină la energie electrică ne va ajuta să realizăm acest lucru”.

 

Citește și

Constructorii de maşini au câştigat bătălia cu protecţia mediului, în SUA. Standardele de emisii ale lui Obama, declarate prea ridicate