Directoare la o şcoală din Bucureşti, condamnată la trei ani de închisoare pentru luare de mită

Publicat: Luni, 21 Septembrie 2020 14:34 // Actualizat: Luni, 21 Septembrie 2020 14:34 // Sursa: romaniatv.net

Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la Şcoala nr. 150 din Capitală, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu executare.

Directoarea este acuzată de luare de mită. Se pare că ar fi primit suma de 137.236 de lei de la reprezentantul unei firme care executa lucrări de reparaţii şi reabilitare a şcolii, potrivit Agerpres.

Instanţa a decis că directoarea nu mai are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de cadru didactic în învăţământul de stat sau privat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de cinci ani, după executarea condamnării.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la directoare a sumei de 30.000 de lei, fiind nevoită să restituie şi suma de 5.000 de lei către martora Nicoleta Elena Diaconescu.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Carmen Elena Zanfir a fost trimisă în judecată de DNA în luna mai 2020, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Potrivit informaţiilor DNA, în perioada septembrie - octombrie 2019, Carmen Elena Zanfir a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor) un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către societatea respectivă, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului.

Procurorii au spus că directoarea a primit suma respectivă în mai multe tranşe. Prima dat[ a primit suma de 20.000 de lei, iar apoi suma de 10.000 de lei şi ulterior cea de 5.000 de lei.

Denunţătoarea le-a spus procurorilor că a fost chemată de directoare în biroul de la şcoală şi aceasta i-a spus că "nu face nimic gratis". Directoarea a condiţionat plata facturilor de achitarea unui comision, care se ridica la aproximativ 4% din valoarea totală a facturilor încasate până la acel moment.

În februarie 2020, directoarea i-a dat denunţătoarei un termen-limită, mai exact data de 14 aprilie, moment în care a fost prinsă de procurori în sediul şcolii atunci când primea mită de 21.000 de euro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti directoare şcoală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H