Directoarea Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Turda, care a angajat un interlop pe funcția de profesor de matematică, a fost demisă

Directoarea Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Turda, care a angajat un interlop pe funcția de profesor de matematică, a fost demisă de inspectoratul școlar Cluj.

06 dec. 2022, 16:52
Directoarea Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Turda, care a angajat un interlop pe funcția de profesor de matematică, a fost demisă

Inspectoratul școlar Cluj a decis demiterea directoarei Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Turda, Codruța Andreica, în urma scandalului legat de faptul că un interlop a fost angajat la catedra de matematică.

“Propunerea de demitere a directorului Colegiului Național Mihai Viteazul Turda a fost votată în unanimitate de către membrii Consiliului de Administrație al I.Ș.J. Cluj.”, a transmis ISJ Cluj, potrivit Edupedu.ro.

Inspectoratul nu precizează motivele demiterii directoarei Colegiului Național, ci doar că “singura modalitate de a pune capăt acestei situații este eliberarea din funcție a directorului unității, în baza prerogativelor Consiliului de Administrație al I.Ș.J. Cluj.”

 

Din lumea interlopă, direct la catedră. Cum a ajuns un fost interlop să fie profesor de matematică la un liceu din Cluj

Profesorii de la Colegiul Național Mihai Viteazu din Turda au intrat în grevă după ce un fost lider din lumea interlopă a ajuns să predea matematică la liceul respectiv.

Angajarea fostului lider din lumea interlopă i-a indignat chiar și pe părinții elevilor, deoarece în trecut acesta a avut mai multe probleme cu caracter penal și a fost condamnat la închisoare.

Potrivit Știri de Cluj, Ovidiu Vancea ”Balibacea” și alți patru complici au fost reținuți în 2012 de procurorii din Cluj pentru că au înșelat mai multe depozite de materiale de construcții.

Balibacea a fost considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din lumea interlopă din Cluj. A fost judecat la Curtea de Apel Iași pentru că în 2003 ar fi ordonat uciderea unui lider al interlopilor din Turda. Acesta și-a pus oamenii să arunce o grenadă în pizzeria Pharaon de la ieșirea din Turda, spre Cluj Napoca.