Ligia Deca intervine în scandalul copilului abuzat în baia unei școli din Capitală! Ministra a trimis Corpul de Control la unitatea de învățământ și la ISJ: ”Toleranță zero pentru abateri”

Ministra Educației intervine în scandalul copilului abuzat în baia școlii gimnaziale ”Nicolae Titulescu” din Capitală. Ligia Deca a trimis Corpul de Control la școala unde au avut loc ororile respective, dar și la Inspectoratul Școlar Județean.

05 mart. 2024, 12:11
Ligia Deca intervine în scandalul copilului abuzat în baia unei școli din Capitală! Ministra a trimis Corpul de Control la unitatea de învățământ și la ISJ: ”Toleranță zero pentru abateri”

Ligia Deca intervine în scandalul copilului abuzat în baia unei școli din Capitală! Ministra Educației a subliniat că potrivit datelor pe care le deține la această oră, entitățile abilitate în astfel de cazuri nu au fost informate despre abuzul la care a fost supus elevul.

Citește și Răsturnare de situație în cazul copilului abuzat în baia unei școli din Capitală! Tatăl minorului rupe tărecrea, după ce a fost exclus de la ședința cu părinții

Ligia Deca intervine în scandalul copilului abuzat în baia unei școli din Capitală!

Mai mult, Ligia Deca a ținut să precizeze că raportul preliminar Inspectoratului Școlar sesizează o serie de abateri.

„Trebuie asigurat un climat de siguranță pentru elevi, am discutat cu inspectoratul școlar. Am discutat cu ISJ, care a făcut un control și a făcut raport azi dimineață.

Raportul citează din documentele aflate la dispoziția echipei. E un raport întocmit rapid ca să avem un prim răspuns, s-a constatat neinformarea unor entități care trebuiau informate, de exemplu Consiliul de Administrație al școlii sau comisia care viza cazuri de violență.

De azi trimitem Corpul de Control al Ministerului Educației pentru un punct de vedere suplimentar obiectiv, să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea cazurilor de violență și raportarea lor sunt respectate.

Ministerul Educației nu a fost notificat de școală sau inspectorat, am aflat din presă.

Va fi cercetată situația, să vedem nu numai ce s-a întâmplat și punctul de vedere al școlii, ci și relația de comunicare cu alte entități, că e vorba de poliție, DGASPC sau alte entități.

Orice sesizare – că vine de la elev, părinte privind un caz de violență în școală trebuie tratat foarte serios, indiferent că se confirmă sau nu, trebuie parcurse  toate etapele pentru prevenirea violenței în școală, care era în vigoare în decembrie.

Raportul preliminar al ISJ sesizează o serie de abateri.

Dacă a fost încălcată procedura, cei responsabili vor suporta rigorile legii. Avem toleranță zero pentru abateri. E datoria conducerii școlii să protejeze elevii din incintă și din curtea școlii”, a declarat Ligia Deca, la scrut timp, după ce părinții victimei au adus numeroase acuze la adresa conducerii unității de învățământ din Sectorul 1.

Citește și Mama copilului abuzat în baia unei școli din București, mărturii cutremurătoare! Ce spune despre directoarea instituției: „A zis că e vacanță”