Directoarea şcolii unde o învăţătoare a fost filmată când le cerea bani părinţilor pentru cadouri, audiată

Directoarea Şcolii Generale Nr. 10 "Maria Rosetti" din Capitală s-a prezentat luni dimineaţă la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) pentru a fi audiată, informează adevarul.ro. Săptămâna viitoare urmează ca învăţătoarea care a pretins bani de la părinţi pentru cadourile de Crăciun să fie şi ea audiată în cadrul anchetei începute de Inspectoratul Şcolar.

RomaniaTV.net
30 dec. 2013, 13:05
Directoarea şcolii unde o învăţătoare a fost filmată când le cerea bani părinţilor pentru cadouri, audiată

„S-a decis organizarea unei comisii de cercetare la nivelul şcolii în cazul învăţătoarei. În paralel, ISMB a constituit o echipă de control formată din inspectori şcolari care vor efectua o verificare a eventualei implicări a cadrelor didactice din cadrul Şcolii Nr 10 în strângerea de bani. În condiţiile în care aspectele cercetării se vor adeveri, măsurile vor fi foarte drastice. ISMB nu tolerează asemenea comportament, adică încălcarea regulamentului de ordine interioară a şcolii în vederea strângerii de fonduri. Ma mult, din semestrul următor vom întocmi un plan de măsuri, o strategie pentru controlul fondurilor clasei şi monitorizarea clară a acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, pentru adevarul.ro.

Învăţătoarea care apare în înregistrarea video făcută de părinţi la şedinţa unde a pretins bani de cadouri pentru cadrele didactice din şcoală, va fi audiată când se va întoarce din concediu, momentan fiind plecată din Bucureşti.

Ancheta ISMB a început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi o învăţătoare de la Şcoala nr. 10 din centrul Capitalei. Cadrul didactic le cere bani părinţilor elevilor ei pentru cadourile de sărbători, spunând: „Este în politica balcanică, românească, de sărbători să se ofere”. Părinţii îi reproşează învăţătoarei că le cere prea mulţi bani pentru cadouri, aceasta spunând că trebuie să fie oferite cadouri atât secretarei şcolii şi bibliotecarei, cât şi paznicilor şi femeilor de serviciu. Întrebată de un părinte de ce trebuie să primească toţi cadouri, învăţătoarea le răspunde: „Pentru că sunt în comunitate, doamnă!”.