Director de bancă găsit mort. Era martor într-un caz de spălare de bani, de 200 miliarde de euro

Poliţia îl caută pe Rehe de luni, de când acesta a dispărut din casa lui din Tallinn, capitala Estoniei. Rehe era martor într-un caz de spălare de bani în valoare de sute de miliarde de euro.

25 sept. 2019, 16:09
Director de bancă găsit mort. Era martor într-un caz de spălare de bani, de 200 miliarde de euro

Aivar Rehe a condus subsidiara estoniană a Danske Bank în perioada 2007-2015 şi este anchetată în mai multe ţări între care figurează Statele Unite, Marea Britanie, Danemarca şi Estonia.

În această fraudă ar fi implicaţi banii mafiei ruse.

În luna august, directorul general Eric Tabanou a dat o vestea-trăznet pentru zeci de salariaţi şi sezonieri: „într-o săptămână totul se va opri”.

„În prezent, avem peste 200 de angajaţi…Este dramatic pentru că există un adevărat savoir-faire”, se plânge directorul de la France Tabac.

Problemele au început în 2010, odată cu oprirea ajutoarelor europene. „Producţia s-a redus de la an la an iar anumite produse nu mai erau în concordanţă cu aşteptările pieţei. În paralel, sufeream de pe urma concurenţei exagerate a producătorilor de ţigarete care încercau să economisească fiecare cent”, susţine Eric Tabanou, care a criticat de asemenea politicile de sănătate publică din Franţa, unde aproximativ 80% din preţul ţigaretelor îl constituie taxele.