Directori noi la Romgaz, Hidroelectrica şi Transgaz. Unul este URMĂRIT PENAL

Preşedintele clubului de fotbal Gaz Metan Mediaş, Codrin Cindrea, va fi numit director general al producătorului de gaze naturale Romgaz Mediaş, iar Ioan Rusu va reveni în funcţia de director general al Transgaz Mediaş (TGN), scrie Mediafax. De asemenea, directorul general al Hidroelectrica, Dragoş Zachia, va fi înlocuit din funcţie, poziţia sa urmând să fie preluată de un fost director din grupul CEZ România, Ştefan Gheorghe.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 15:03
Directori noi la Romgaz, Hidroelectrica şi Transgaz. Unul este URMĂRIT PENAL

Codrin Cindrea, director în Romgaz, îl înlocuieşte la şefia companiei pe Costel Totan, numit director general interimar în luna februarie.

„Mâine va fi o şedinţă a Consiliului de Administraţie la Trangaz, când voi fi numit director general”, a declarat Rusu pentru Mediafax.

Potrivit hotnews.ro, Cindrea este urmărit penal pentru complot şi subminarea economiei naţionale, în afacerea InterAgro.

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a declarat că directorii Transgaz şi Romgaz au fost înlocuiţi „ori pentru că şi-au dat demisia, ori pentru că în ultima vreme au avut exteriorizări ale unor convingeri contrare intereselor societăţilor”.

Rusu îl înlocuieşte la conducerea Transgaz pe Florin Cosma, care a ocupat funcţia începând din septembrie 2010. Rusu a mai fost director general la Transgaz în perioada 2007-2009.

Totodată, directorul general al Hidroelectrica, Dragoş Zachia, va fi înlocuit din funcţie, poziţia sa urmând să fie preluată de un fost director din grupul CEZ România, Ştefan Gheorghe.

„Astăzi (miercuri – n.r.) este programată o şedinţă a Consiliului de Administraţie în care probabil va fi anunţată schimbarea lui Zachia”, au declarat pentru Mediafax surse din compania de stat.

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a confirmat numirea lui Ştefan Gheorghe la conducerea companiei Hidroelectrica.

Vulpescu a arătat că acesta va deţine poziţia de director general interimar al Hidroelectrica. „El va avea rolul să ne ajute să anticipăm cum va funcţiona Hidroelectrica cu management profesionist”, a spus Vulpescu.

Şeful OPSPI a adăugat că până la sfârşitul lunii iunie cel puţin o companie de stat va avea management profesionist şi nu a exclus posibilitatea ca Hidroelectrica să fie aceasta. „În total sunt zece companii la care s-a început procedura de selectare a managementului profesionist, una dintre acestea este Hidroelectrica, iar alta este Complexul Energetic Oltenia”, a afirmat Vulpescu.

Zachia a preluat conducerea companiei în noiembrie 2010, de pe poziţia de director de exploatare în Hidroelectrica. Hidroelectrica este cel mai mare producător de electricitate aflat în portofoliul statului, fiind controlat de Ministerul Economiei.