Directorul adjunct al Finanţelor Publice Timiş a fost reţinut pentru 29 de zile UPDATE

Directorul adjunct al finanţelor publice Timiş a fost reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă şi dare de mită. Totodată a fost reţinut şi concubinul acesteia.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 16:12
Directorul adjunct al Finanţelor Publice Timiş a fost reţinut pentru 29 de zile UPDATE

UPDATE: Directorul adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Timiş Gabriela Ionescu şi concubinul său, Dinu Călin, au fost arestaţi preventiv, miercuri, pentru 29 de zile. Magistraţii Tribunalului Timiş îi acuză de luare de mită şi trafic de influenţă.

UPDATE: Directorul adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Timiş Gabriela Ionescu ar fi luat bani şi bunuri în valoare totală de peste 88.000 de lei de la o persoană pentru a asigura protecţie constantă firmelor acesteia.

Gabriela Ionescu, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGPF) Timiş, şi Călin Ioan Dinu au fost reţinuţi, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara, care îi acuză de luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale) şi trafic de influenţă în formă continuată (patru acte materiale), respectiv de complicitate la aceste infracţiuni.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în cursul anului 2011, Gabriela Ionescu a pretins şi primit, atât direct cât şi prin intermediul lui Călin Ioan Dinu, în repetate rânduri, de la un denunţător, sume de bani şi bunuri în cuantum total de 88.273 lei.

Biroul angajatei de la Finanţele din Timiş a fost percheziţionat, marţi, de către Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Din primele informaţii, Gabriela Ionescu a fost surprinsă în flagrant în timp ce discuta cu un patron de firmă despre protecţia acordată societăţii acestuia. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, adjuncta de la Finanţe ar fi cerut 100.000 de lei pentru a rezolva un dosar.

Directorul adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Timiş, Gabriela Ionescu, a fost ridicat, marţi, de procurorii DNA şi dus la audieri, fiind suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită.

La sediul DNA a fost dus la audieri în acelaşi caz şi un bărbat.


loading...
Partenerii noștri