Directorul artistic al Teatrului Balşoi, atacat cu acid, şi-a pierdut vederea

Directorul artistic al Teatrului Bolşoi, Serghei Filin, victimă a unui atac cu acid în luna ianuarie, şi-a pierdut vederea, a declarat avocatul său Tatiana Stukalova într-un interviu apărut joi în cotidianul Izvestia, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
18 apr. 2013, 17:02
Directorul artistic al Teatrului Balşoi, atacat cu acid, şi-a pierdut vederea

‘Există documente care atestă că, în acest moment, Serghei nu vede nici cu ochiul drept, nici cu cel stâng’, a afirmat Tatiana Stukalova în interviul disponibil pe site-ul publicaţiei.

‘Potrivit acestor documente, diagnosticul este trist’, a adăugat ea, fără a oferi alte detalii.

Avocatul a răspuns astfel declaraţiilor făcute la Moscova care puneau la îndoială gravitatea rănilor suferite de Serghei Filin. Avocatul dansatorului de la Balşoi, Pavel Dimitricenko, care a fost arestat fiind suspectat că ar fi comandat atacul, a afirmat în această săptămână că Serghei Filin nu şi-a pierdut vederea.

Serghei Filin, numit în 2011 în postul de director artistic al baletului din Balşoi, a fost agresat cu acid de un necunoscut, la 17 ianuarie, la intrarea în imobilul în care locuieşte în Moscova. El a făcut legătura imediat între atac şi activitatea sa profesională, pistă preferată şi de poliţie.