Directorul CIA RECUNOAŞTE: Agenţia a folosit metode de interogare DEZGUSTĂTOARE

Directorul CIA, John Brennan, a recunoscut joi că agenţia de informaţii americană a folosit metode de interogare 'dezgustătoare', invocând lipsa de experienţă în ceea ce priveşte detenţia suspecţilor, informează AFP, citată de Agerpres.

11 dec. 2014, 19:46
Directorul CIA RECUNOAŞTE: Agenţia a folosit metode de interogare DEZGUSTĂTOARE

‘În numeroase privinţe, CIA a avansat pe un teren necunoscut, nu am fost pregătiţi. Aveam puţină experienţă în ceea ce priveşte detenţia suspecţilor şi puţini agenţi erau formaţi pentru (a realiza) interogatorii’, a recunoscut John Brennan într-o conferinţă de presă după publicarea de către Senatul SUA a unui raport privind recurgerea la tortură după atentatele din 11 septembrie 2001 din SUA.

Citeşte şi Germania CONDAMNĂ sistemul de tortură practicat de CIA: O încălcare GRAVĂ a valorilor democratice

Directorul CIA a afirmat joi că este „imposibil de ştiut” dacă tortura folosită contra presupuşilor membri ai organizaţiei Al-Qaida a permis să se obţină de la aceştia informaţii valabile pentru a împiedica viitoare atentate, scrie AFP, citată de Agerpres.

După publicarea, marţi de către Senat, a unui raport incriminator referitor la metodele agenţiei americane de spionaj extern, John Brennan a mai subliniat că CIA a trecut printr-un proces de reformă pentru a evita ca abuzurile să se mai repete.

De asemenea, el a refuzat să admită faptul că agenţia ar fi înşelat publicul şi pe responsabilii politici, spre deosebire de raportul Senatului american.