Directorul Companiei de Apă Arad a decedat la ATI, unde era internat cu COVID-19

În vârstă de 62 de ani, Gheorghe Bănățean a fost director al Companiei de Apă Arad timp de 25 de ani. Acesta s-a stins din viață în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Județean.

RomaniaTV.net
24 oct. 2020, 08:39
Directorul Companiei de Apă Arad a decedat la ATI, unde era internat cu COVID-19

Directorul Companiei de Apă Arad, Gheorghe Bănăţean, care era în funcţie de 25 de ani, a decedat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Spitalul COVID-19 Arad, unde era internat de câteva zile, în companie fiind înregistrate şi alte îmbolnăviri în ultimele două săptămâni.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), care au în subordine şi Spitalul COVID-19 (Secţia TBC), au declarat pentru AGERPRES că Gheorghe Bănăţean, care avea 62 de ani, a fost internat joi, iar testul pozitiv a venit vineri, când starea pacientului era agravată. El era internat la ATI şi suferea şi de alte afecţiuni.

Un poliţist local infectat cu COVID-19 a murit. Se afla în izolare la domiciliu

Reprezentanţi ai Companiei de Apă Arad au informat că primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni, iar ulterior au mai fost confirmaţi câţiva angajaţi infectaţi. În zilele următoare, ar urma să fie testaţi şi alţi salariaţi.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a declarat, pentru AGERPRES, că la Compania de Apă nu a fost declarat focar deocamdată, pentru că nu au fost îndeplinită condiţia de a exista minimum trei cazuri în acelaşi spaţiu de lucru. Cazurile înregistrate sunt din birouri sau clădiri diferite ale companiei.