Directorul Complexului Energetic Oltenia, reţinut pentru abuz în serviciu

Directorul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, a fost reținut de polițiștii gorjeni pentru abuz în serviciu, el fiind acuzat că a acordat suma de 120.000 lei unui membru al directoratului companiei ca să demisioneze.

11 mai 2016, 18:37
Directorul Complexului Energetic Oltenia, reţinut pentru abuz în serviciu

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe, a declarat pentru Agerpres că șeful Direcției Juridice din cadrul CEO, Dorina Jianu, se află la audieri, fiind acuzată tot de abuz în serviciu.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a scris, miercuri seară, pe contul personal de Facebook, că este deosebit de îngrijorat de situația de la Complexul Energetic Oltenia, unde directorul interimar a fost reținut miercuri pentru abuz în serviciu.

Sunt deosebit de îngrijorat de situația de la Complexul Energetic Oltenia și de suspiciunile care planează asupra unora din cei care conduc societatea. Nu avem nici o ezitare în cazurile de corupție și imediat ce vom avea confirmări minime din partea organelor legale vom începe demersurile de îndepărtare din companie a acestor persoane. Vă reamintesc faptul că avem de gestionat un domeniu excepțional de dificil și vă reamintesc că deja am făcut trei plângeri penale la Compania Națională a Uraniului, iar subiectul zilei este dosarul Rompetrol în care Ministerul Energiei s-a constituit în parte civilă. Sunt dovezi clare a moștenirii teribile pe care o are România în domeniul energetic„, a postat ministrul.