Directorul general adjunct al Operei Naţionale Bucureşti, suspendat pe durata procesului în care este judecat

Directorul general al Operei Naţionale Bucureşti, Alina Moldovan, a fost suspendat până la încheierea procesului în care este vizată aceasta, alături de directorul general suspendat al ONB, Răzvan Ioan Dincă.

RomaniaTV.net
28 nov. 2015, 17:54
Directorul general adjunct al Operei Naţionale Bucureşti, suspendat pe durata procesului în care este judecat

Conducerea Operei Naţionale Bucureşti (ONB) a dispus suspendarea contractului individual de muncă al Alinei Moldovan, a anunţat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

Acesta a explicat că, în conformitate cu prevederile Codului Muncii, având în vedere calitatea de inculpat a directorului general adjunct al Operei Naţionale Bucureşti, Alina Moldovan, într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, conducerea Operei Naţionale Bucureşti a dispus suspendarea contractului individual de muncă al acesteia până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.

În prezent, conducerea Operei Naţionale Bucureşti este asigurată de George Călin, director general interimar, şi Johan Kobborg, director artistic, potrivit site-ului ONB.

În luna iunie, directorul suspendat al Operei Naţionale Bucureşti, Răzvan Ioan Dincă, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii. Alături de acesta au fost trimişi în judecată şi alţi angajaţi şi colaboratori ai ONB.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 îi acuză de Răzvan Ioan Dincă, director general al Operei Naţionale, suspendat din funcţie, Alina Moldovan, director general adjunct, Georgeta Petrescu, director economic, Mădălina Gabriela Iacob, şef Birou achiziţii publice, şi Sebastian-Eduard Grigore, coordonator echipă tehnică şi administrativă, de mai multor infracţiuni de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

În acelaşi dosar, Demeter Andras, fost secretar de stat în Ministerul Culturii şi fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), în prezent membru în Consiliul de Administraţie al SRR, va fi judecat pentru conflict de interese.

De asemenea, procurorii l-au trimis în judecată pe Dan Mircea, administratorul SC B.P. SRL, o firmă angajată să păzească Opera Naţională, acesta fiind acuzat de desfăşurare de activităţi de pază sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmă împotriva efracţiei sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licenţă de funcţionare.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 1, instanţa stabilind ca Răzvan Ioan Dincă să fie cercetat în libertate. Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Dincă, instanţa dispunând măsura controlului judiciar în cazul acestuia. Totodată, prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei şi formarea unui nou dosar în care să se efectueze cercetări cu privire la săvârşirea altor posibile infracţiuni de abuz în serviciu.