Directorul medical de la Spitalul Universitar din Bucureşi, acuzat de abuz în serviciu. O plângere penală a fost deschisă la Parchet

Directorul medical de la Spitalul Universitar din București este acuzat de către cadrele medicale ale instituției de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. O plângere penală a fost depusă la Parchet.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 09:47

Cadrele medicale din cel mai mare spital din București acuză că nu au fost echipați corespunzător și au primit o singură mască pe care trebuiau să o poarte timp de 12 ore.  Foarte multe cadre medicale se plâng public că sunt carne de tun deoarece nu sunt protejate cu echipamente.

Citește și: Adriana Nica, mangerul suspendat de la Spitalul Universitar: „Domnul premier a fost total dezinformat. Eram pregătiţi din decembrie”

De asemenea, 22 de cadre medicale sunt în izolare, iar trei asistente sunt internate în spital. Mai mult decât atât, secția de dializă a Spitalului Universitar este închisă în totalitate.

”La momentul în care se face discuția, în urmă cu aproximativ două săptămâni, spitalul era încadrat în spital non-covid, unde este și acum, și care trata urgențele medicale. La acel moment criteriul pentru alocarea echipamentului de protecție era gradul de risc, gradul de risc individual. Existau în spital și erau distribuite controlat toate materialele de protecție necesare. Să nu uite colegele mece că în urmă cu o altă săptămână, într-o singură zi au dispărut, brusc, peste 500 de măști. Atunci a fost luată decizia că se vor distribuit controla în funcție de necesități” , susține directorul medical.

În cadrul Spitalului Universitar există peste 100 de pacienți infectați cu coronavirus, iar astăzi, 9 aprilie, au murit două persoane care au fost internate în cadrul instituției medicale. Mai exact, 70 de pacienți și 35 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus.