Directorul OMS, apel la populaţiile lumii să se pregătească pentru următoarea pandemie: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a atras atenţia că va urma o altă pandemie şi a făcut apel la populaţia planetei să se pregătească pentru aceasta, iar autorităţile să investească în sănătatea publică, scrie BBC, potrivit News.ro.

RomaniaTV.net
07 sept. 2020, 17:13
Directorul OMS, apel la populaţiile lumii să se pregătească pentru următoarea pandemie: „Aceasta nu va fi ultima pandemie”

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că sănătatea populaţiei este „fundamentul stabilităţii sociale, economice şi politice”. Acesta a subliniat faptul că ţările nu vor putea răspunde efectiv la focarele de boli infecţioase în lipsa unor sisteme de sănătate puternice. 

Aceasta nu va fi ultima pandemie„, a precizat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus în conferinţă la Geneva.

CIteşte şi Alexandru Rafila: „Infecţia de COVID a dus la scăderea circulaţiei virusului gripal”

Istoria ne învaţă că focarele şi pandemiile sunt un factor al vieţii. Dar când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie mult mai pregătită decât a fost acum„, avertizează directorul OMS. 

Mai mult de 27 de milioane de oameni au fost înregistraţi ca infectaţi de coronavirus la nivel global şi aproape 900.000 au murit, potrivit Universităţii Johns Hopkins.