Directorul şcolii din Iaşi unde un copil de trei ani a murit în fosa septică a fost demis

Directorul şcolii generale din localitatea ieşeană Buda a fost demis, după ce luni un copil de trei ani a căzut în fosa septică şi a murit, anunţă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 08:34
Directorul şcolii din Iaşi unde un copil de trei ani a murit în fosa septică a fost demis

In aceasta dimineata la ora 8.00, Consiliul de Administratie al ISJ Iasi s-a reunit, iar directorul scolii a fost demis, in urma votului unanim al membrilor. Decizia a fost motivata de faptul ca nu au fost asigurate conditii de securitate pentru elevi in spatiul scolii. Aspectele legate de securitatea elevilor in perimetrul scolii au fost puse in discutie, cu prioritate, de nenumarate ori la intalnirile periodice cu directorii unitatilor de invatamant, asa cum, periodic, sunt transmise adrese de atentionare in acest sens. In cursul zilei de astazi, in unitatea de invatamant va avea loc un Consiliu de Administratie in cadrul caruia se va stabili cine va prelua conducerea provizorie a scolii, iar pana la finalul saptamanii Consiliul de Administratie al I.S.J. Iasi va desemna un nou director, dupa consultari ce vor avea loc in cadrul Consiliului Profesoral al Scolii Profesionale Braesti”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar.

Un copil în vârstă de trei ani a murit, luni, după ce a căzut în fosa septică din curtea grădiniţei. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Fosa septică fusese săpată de tatăl copilului în urmă cu 11 ani. Părinţii micuţului au spus că, deşi nu are vârsta necesară, li s-a spus să-şi ducă copilul la şcoală pentru a se acomoda în vederea înscrierii la grădiniţă.

„L-am dat la gradinita ca asa mi s-a cerut, sa îl dau sa se acomodeze cu copiii, si acum el se duce sub pamânt. Nu puteau sa puna un capac acolo? Ma duc sa stric fosa aia, cu totul o stric”, a declarat Gheorghe Silica, tatal copilului, penttru BZI.ro.

Citeşte şi: Copil de trei ani mort după ce căzut în fosa septică din curtea unei grădiniţe