Directorul spitalului din Sibiu a demisionat ca urmare a presiunilor politice: „Nu am intrat în jocuri politice. Mai presus e sănătatea oamenilor”

Directorul spitalului din Sibiu a demisionat ca urmare a presiunilor politice. Cu o săptămână în urmă, vicepremierul Raluca Turcan i-a solicitat demisia reproșându-i faptul că nu a luat la timp măsuri pentru pregătirea unităţii medicale, iar din acest motiv numărul de infectări a crescut.

18 nov. 2020, 16:44
Directorul spitalului din Sibiu a demisionat ca urmare a presiunilor politice: „Nu am intrat în jocuri politice. Mai presus e sănătatea oamenilor”
Directorul spitalului din Sibiu a demisionat

Directorul spitalului din Sibiu a demisionat ca urmare a presiunilor politice.  Liliana Coldea și-a depus demisia la cinci zile după ce îi fusese solicitată de Raluca Turcan, invocând motive personale. Medicul acuză presiuni și jocuri politice, ea considerând că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit pe perioada mandatului său, informează Mediafax.

Directorul spitalului din Sibiu a demisionat ca urmare a presiunilor

Într-un comunicat transmis presei, fostul manager a dezvăluit faptul că a fost supus unor presiuni, acesta fiind motivul pentru care a decis să-și înainteze demisia. Liliana Coldea spune că a refuzat să intre în jocuri politice.

Numeroase presiuni care s-au făcut asupra mea m-au determinat să îmi înaintez demisia din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Sunt un om responsabil și un profesionist care a făcut tot ce a fost posibil astfel încât lucrurile în spital să se desfășoare în interesul pacienților și cu protejarea cadrelor medicale. Nu m-am lăsat influențată de constrângerile venite pe mai multe canale și nici nu am intrat în jocurile politice, pentru că mai presus de toate este sănătatea oamenilor”, spune Liliana Coldea, în respectivul comunicat.

Citeste si Rata de infectare în Sibiu creşte în ciuda restricţiilor

Fostul manager al spitalului este de părere că sistemul medical din Sibiu nu a avut de pierdut de pe urma managementului său. Medicul susține că a respectat toate procedurile și legislația în vigoare. De asemenea, Liliana Coldea spune că, în luarea deciziilor, au fost medici care au sprijinit-o, dar si medici care i s-au opus.

În niciun caz munca medicilor nu a fost compromisă. Fiecare dintre noi am depus un jurământ și suntem în permanență în serviciul oamenilor. Sunt sigură că încrederea în spital nu a fost zdruncinată acum și în niciun caz sănătatea și viața pacienților nu au fost puse în pericol. Interesul pacienților este mai presus de orice (…). În luarea deciziilor am avut consultări cu cadrele medicale. Unii dintre aceștia m-au sprijinit, alții mai puțin sau deloc”, a mai spus Liliana Coldea.

Ce acuzații i se aduc fostului manager al spitalului din Sibiu

Liliana Coldea a preluat mandatul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu în data de 11 mai, după un concurs contestat, la care a fost singurul concurent.

Corpul de Control al ministrului Sănătății este la Sibiu, de luni, și face verificări pentru a stabili cum s-au desfășurat activitățile medicale în timpul pandemiei. Printre acuzațiile care i se aduc fostului manager și care reprezintă obiectul verificărilor desfășurate de Corpul de Control este aceea că un aparat PCR din spital nu funcționează, iar altul este ținut la cutie, deoarece conducerea spitalului nu a semnat de luni bune protocolul cu Universitatea Lucian Blaga, care a achiziționat aparatul. Liliana Coldea s-ar mai face vinovată de faptul că nu a solicitat IGSU o morgă mobilă pentru decedații de COVID-19, ci folosește un container fără instalație de răcire.

Vicepremierul Raluca Turcan, care este și președinte al PNL Sibiu, îi ceruse demisia, în urmă cu câteva zile.