Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a demisionat. Cine îl va înlocui

Coldea Liliana, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a demisionat din funcție, la doar cinci zile de când Raluca Turcan i-a cerut acest lucru. Consiliul Judeţean urmează să facă o propunere de interimar.

18 nov. 2020, 14:20
Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a demisionat. Cine îl va înlocui

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a demisionat. „Astăzi, 18 noiembrie 2020, la ora 12:52, a fost înregistrată demisia cu nr.19002/18.11.2020 a doamnei dr. Coldea Liliana din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, din motive personale, începând cu data de 19.11.2020. Imediat ce vom emite dispoziția cu desemnarea unui manager interimar până la ocuparea postului prin concurs, o vom transmite presei”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Citește și: Alexandru Rafila, despre trecerea spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii: Se impune un management profesionist al spitalelor, indiferent de culoarea politică

Prin urmare, Coldea Liliana nu va mai fi managerul spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu începând de mâine, 19 noiembrie. Aceasta a precizat că decizia vine în urma unor motive personale.

Consiliul Judeţean va numi un manager interimar, până la ocuparea postului prin concurs. Vicepremierul Raluca Turcan a cerut demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu încă de vineri, 13 noiembrie.

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a demisionat. Raluca Turcan: Doresc ca lucrurile să intre pe un făgaș normal

„Aşteptam rezultatele anchetei Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii la spitalul judeţean Sibiu. Consiliul Judeţean va face o propunere de interimar. Doresc ca lucrurile sa între pe un fagas normal, in beneficiul sibienilor. Voi urmări colaborarea între instituţii in continuare”, a explicat Raluca Turcan, miercuri pentru News.ro.

Citește și: Dovadă de umanitate în plină pandemie COVID. Polițiștii locali din Timișoara au împărțit măști de protecție bătrânilor

Prefectura Sibiu, DSP, dar şi Spitalul Judeţean au fost acuzate că nu au luat la timp măsuri pentru limitarea pandemiei şi pregătirea unităţilor medicale, iar din acest motiv numărul de infectări a crescut. Județul Sibiu are cea mai mare incidență a cazurilor de coronavirus din România, 9.01 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

De asemenea, și orașul Sibiu are o incidență de peste 13 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.