Directorul Spitalului Marie Curie: Nu am primit reclamaţii nici de la pacienţi, nici de la colegi, împotriva lui Gheorghe Burnei

Daniel Buzatu, managerul Spitalului "Marie Curie", a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că nu a primit reclamaţii, nici de la pacienţi, nici de la colegi, împotriva chirurgului ortoped Gheorghe Burnei, audiat de procurori, potrivit unor surse judiciare, pentru luare de mită şi experimente neautorizate pe copii.

10 dec. 2016, 08:38
Directorul Spitalului Marie Curie: Nu am primit reclamaţii nici de la pacienţi, nici de la colegi, împotriva lui Gheorghe Burnei

Întrebat dacă au existat sesizări împotriva medicului Gheorghe Burnei, care este audiat sâmbătă, în două dosare vizând, potrivit unor surse judiciare, acuzaţii de luare de mită, respectiv de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, managerul Spitalului „Marie Curie” a declarat că nu a primit nicio reclamaţie.

„Nu am primit nicio reclamaţie de la pacienţi şi nici colegii nu mi-au semnalat nereguli”, a spus Daniel Buzatu.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, au declarat, sâmbătă, surse judiciare, pentru News.ro. 

Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate însă de acelaşi procuror, au precizat sursele citate.

Unul dintre dosare a fost deschis în urmă cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Anchetatorii l-au supravegheat pe medic şi au constatat că el cerea sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro, pentru o operaţie, au mai arătat sursele.

Al doilea dosar al lui Burnei este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi vizează acuzaţii de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, potrivit surselor citate.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat, sâmbătă dimineaţă, de poliţişti şi dus la Spitalul Marie Curie, pentru a asista la una dintre cele cinci percheziţii care au loc în acest caz. O altă percheziţie a avut loc acasă la medic.

În urma experimentelor făcute de medic, mai mulţi copii ar fi avut de suferit, potrivit aceloraşi surse.

Cu câteva zile în urmă, în 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, în urma a 11 operaţii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.

Citeşte şi: Percheziţii la Spitalul Marie Curie. Medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat de corupţie şi tentativă de omor UPDATE