Directorul Spitalului Victor Babeş din Capitală: „Suntem ca într-un montaigne russe. Urcăm prea încet, iar coborârea va fi vijelioasă”

Emilian Imbri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș" din Capitală, este de părere că măsura prelungirii stării de urgenţă cu încă 30 de zile este una corectă. Într-o intervenţie la B1 TV, medicul a declarat că, în momentul de faţă, stăm bine pentru că, în opinia lui, cam 80% din populaţia României se conformează măsurilor dispuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 07:53
Directorul Spitalului Victor Babeş din Capitală: „Suntem ca într-un montaigne russe. Urcăm prea încet, iar coborârea va fi vijelioasă”

Medicul Emilian Imbri spune că nu ştie cât de greu va fi în continuare, dar că are senzaţia că ne aflăm într-un montaigne russe: „În momentul de față stăm bine, cred că 80% din populație se conformează. Nu știu cât de grav va fi, dar am senzația că suntem pe urcușul unui Mountain Rousse, urcăm prea încet, și mi-e frică de coborâre. Deci senzația mea e că într-adevăr ajungem undeva în vârf, iar coborârea aceea va fi atât de vijelioasă, încât sper să nu fie relaxare și să ne plesnească al doilea val„, a declarat managerul spitalului Victor Babeş din Capitală. 

STARE DE URGENŢĂ prelungită cu 30 de zile în România. Klaus Iohannis: „Am emis decretul”. Care sunt noile restricţii

Din punctul său de vedere, prelungirea stării de urgenţă a fost bine-venită, mai ales că oamenii sunt deja obişnuiţi cu această situaţie: „Din punctul meu de vedere, dacă putem să forțăm puțin nota, și mă refer la zona economică, atunci cred că este corect că s-a luat această măsură, pentru că a fost greu până au reușit autoritățile să inducă până acum ceea ce s-a reușit din punct de vedere al populației„, a adăugat medicul Emilian Imbri.