Directorul unui liceu din Târgu-Jiu, cercetat după ce a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest

Director Liceului Energetic Nr. 1 Târgu-Jiu, Vasile Udroiu, este cercetat penal după ce, în noaptea de luni spre marţi, oprit în trafic, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, dar şi recoltarea de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

RomaniaTV.net
13 feb. 2018, 08:28
Directorul unui liceu din Târgu-Jiu, cercetat după ce a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest

Surse locale, citate de Mediafax, au declarat că poliţiştii din Târgu-Jiu au observat, în noaptea de luni spre marţi, un bărbat în vârstă de 41 de ani care conducea o maşină pe strada Victoriei, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sursele citate au spus că bărbatul a ignorat semnalele echipajului, însă a oprit maşina după ce a văzut că este urmărit de poliţişti.

Şoferul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, dar şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor s-a stabilit că şoferul este Vasile Udroiu, directorul Liceului Energetic din Târgu-Jiu.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au identificat în trafic un bărbat de 41 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Victoriei, care, la solicitarea poliţiştilor, a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest şi recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Gorj, Georgeta Popescu, a declarat că Vasile Udroiu este un profesor responsabil şi un director preocupat de îmbunătăţirea activităţii liceului.

În 2014, Vasile Udroiu a fost trimis în judecată într-un dosar de luare de mită. Acesta a fost achitat anul trecut, printr-o hotărâre definitivă, după ce a fost acuzat de procurori că ar fi intervenit pe lângă un membru al comisiei de examen pentru a-i ajuta pe băieţii unui om de afaceri din Târgu-Jiu să obţină note mari la examenul Bacalaureat.