Directorul Vasile Pintilie şi-a anunţat DEMISIA DE ONOARE din fruntea Apelor Române

Vasile Pintilie a anunţat, miercuri seară, că îşi depune demisia de onoare, după ce a fost aspru criticat, inclusiv de premierul Victor Ponta, pentru faptul că a plecat în concediu, cu toate că mai mute judeţe din ţară se confruntă cu inundaţii devastatoare.

RomaniaTV.net
30 iul. 2014, 19:50
Directorul Vasile Pintilie şi-a anunţat DEMISIA DE ONOARE din fruntea Apelor Române

„În contextul evenimentelor de astăzi, Vasile Pintilie anunţă că îşi depune demisia de onoare, din funcţia de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, funcţie pe care o deţinea din anul 2012″, se arată într-un comunicat al ANAR, furnizat RomaniaTV.net miercuri seară.

Premierul Victor Ponta a cerut demiterea directorului de la Apele Române, Vasile Pintilie, plecat în concediu în plină criză legată de inundații, lucru care s-a şi întâmplat la doar o oră după declaraţia primului ministru, informează RomaniaTV.net.

Vasile Pintilie, este plecat în concediu, exact în perioada în care în mai multe zone ale ţării a fost instituit Cod Roşu de inundaţii, motiv pentru care a fost demis, mai ales că autorităţile au avertizat încă de vineri asupra riscului major de inundaţii, dar Vasile Pintilie a plecat în concediu pentru două săptămâni.

Şi anul trecut, şeful de la Apele Române, social-democrat despre care presa a scris că a fost promovat de Marian Oprişan, a fost în concediu, în Turcia, în timpul inundaţiilor din Galaţi.

Eram în concediu aprobat de ambele ministre. Aşa s-a nimerit să fie în timpul inundaţiilor. Nu mi-am întrerupt concediul pentru că nu aveam cum, nu eram în ţară”, declara Vasile Pintilie anul trecut.

Victor Ponta a adresat solicitarea de demitere a directorului de la Apele Române, Vasile Pintilie, ministrului Mediului, în subordinea căruia funcţionează instituţia. Cererea a fost transmisă imediat după comandamentul pentru situaţii de urgenţă, reunit miercuri după-amiaza la Guvern.