Discurs anti Uniunea Europeană în plină criză epidemiologică. „Uitaţi UE, e gata!” şi „Nenorociţii ăştia de europeni ne-au terminat”

Discursul anti UE a existat în spaţiul românesc parcă dintitdeauna, în afara anilor de după aderare, când euforia posibilităţii de a călătorii liber încă nu lăsase loc nemulţumirilor şi teoriilor conspiraţiei, dar odată cu frica provocată de epidemia de COVID 19, pare să ia amploare în ultimele săptămâni.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 08:02
Discurs anti Uniunea Europeană în plină criză epidemiologică. „Uitaţi UE, e gata!” şi „Nenorociţii ăştia de europeni ne-au terminat”

Ultimele voci care au condamnat UE şi chiar i-au profeţit sfârşitul vin din sport, mai exact din lumea fotbalului. Doi foşti componenţi ai naţionalei României au avut discursuri similare la doar o zi distanţă, deşi amândoi s-au bucurat din plin de posibilitatea de a juca în străinătate, din postura de posesor de paşaport UE, ceea ce constituie un avantaj clar în faţa jucătorilor din afara spaţiului european.

În contextul carantinării oraşului său natal, Suceava, şi a 8 comune limitrofe, Dorin Goian a acordat un interviu site-ului Gsp.ro, printre răspunsurile sale găsindu-se şi câteva consideraţii la adresa Uniunii Europene şi a modului cum aceasta a tratat criza provocată de COVID 19.

„La revedere, uită Uniunea Europeană! E gata această alianţă, va dispărea după ce va trece pandemia. Fiecare e doar pentru el acum. Suntem efectiv ca în junglă, trăieşte doar cine se ajută singur!”, a spus fostul fundaş al naţionalei, dar şi al unor formaţii europene ca Palermo, Glasgow Rangers, Spezia şi Asteras Tripoli.

La doar o zi distanţă, un alt fost fotbalist român a făcut declaraţii similare. Este vorba de fostul atacant Ionel Ganea, cu 45 de meciuri şi 19 goluri la echipa naţională, care a jucat 7 ani în Europa, la Stuttgart, Bursaspor şi Wolves.

„Domnule Raed Arafat, vreau să vă văd pe teren, vreau să văd soluţii. Vreau echipamente şi medicamente. E lipsă de cadre medicale, de cadre M.A.I. Aici stăm foarte prost.

Domnule preşedinte, vreau să daţi drumul la economie, la fabrici. Să nu mai ţineţi cont de europenii ăştia nenorociţi care ne-au terminat şi acum nu ne mai cunosc. Uniunea Europeană se va destrăma.

Noi, românii, am ieşit cei mai şifonaţi. Noi ar trebui să primim mai multe drepturi. Ar trebui să deschidem minele. La alţii de ce se pot exploata minele, iar la noi nu? Acum e stare de urgenţă şi nu e normal ca primarul de la Făgăraş să facă angajări la Primărie în detrimentul voluntarilor din spitale. Şi e valabil pentru toţi cei din ţară.”, a declarat Ganea.

Citeşte şi: A apărut balada lui Raed Arafat. „A mai dat o ordonanţă, ne-nchide pe toţi în casă!” VIDEO