Discursul de noapte al lui Zelenski. „Din 24 februarie, Rusia a tras 2.503 rachete către Ucraina. Vrea să ne distrugă cultura şi moştenirea istorică”

Președintele Volodimir Zelenski a spus că ocupanții ruși au tras deja peste 2.500 de rachete în Ucraina. Rusia distruge în mod deliberat cultura și moștenirea istorică ucraineană, infrastructura socială și locuințele, a mai spus el, în discursul video de sâmbătă noapte.

04 iun. 2022, 23:45
Discursul de noapte al lui Zelenski. „Din 24 februarie, Rusia a tras 2.503 rachete către Ucraina. Vrea să ne distrugă cultura şi moştenirea istorică”

„Trupele ruse au tras din nou asupra zonelor de frontieră ale regiunii Sumî, Nikolaiev, a orașelor și comunităților din regiunea Zaporijie şi regiunea Harkov. Situația de la Severodonețk, unde continuă luptele de stradă, rămâne extrem de dificilă. Lovituri aeriene, artilerie, tiruri de rachete… Până în prezent, numărul total de rachete rusești folosite împotriva Ucrainei este de 2503. Eroii noștri își mențin pozițiile și fac totul pentru a provoca pierderi maxime inamicului”, a spus Volodimir Zelenski, în discursul său de sâmbătă noapte, citat de Unian.

Comentând despre distrugerea Schitului Tuturor Sfinților din Lavrei Sviatogorsk, din regiunea Donețk, el a subliniat că rușii distrug tot ce este necesar pentru viața normală a ucrainenilor.

Citeşte şi Bomba serii in Liga Naţiunilor, Ungaria a învins Anglia. Maghiarii i-au primit pe englezi ca pe dușmani, iar copiii i-au fluierat pentru că au îngenuncheat

Rusia distruge în mod deliberat cultura și moștenirea istorică ucraineană, precum și infrastructura socială, locuințele – tot ceea ce este necesar pentru o viață normală. Un stat care face acest lucru nu poate fi membru UNESCO, dar rămâne membru ONU ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat„, a mai spus Volodimir Zelenski.

Citeşte şi Vladimir Putin, aroganţa de sâmbătă seara: „Distrugem sistemele trimise de SUA ca şi cum am sparge nuci. Am spulberat cu zecile”