Discursul Papei Francisc la slujba de Înviere: „Întunericul şi moartea nu au ultimul cuvânt. Nu cedaţi în faţa fricii””

"Întunericul şi moartea nu au ultimul cuvânt" a asigurat Papa Francisc în omilia rostită sâmbătă seara cu ocazia Vigiliei Pascale, subliniind că sărbătoarea Învierii lui Iisus Hristos reprezintă "un anunţ al speranţei", informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
12 apr. 2020, 05:59
Discursul Papei Francisc la slujba de Înviere: „Întunericul şi moartea nu au ultimul cuvânt. Nu cedaţi în faţa fricii””

„Totul va fi bine, spunem cu tenacitate în aceste săptămâni, agăţându-ne de frumuseţea umanităţii noastre şi spunând din inimă cuvinte de încurajare. Dar, odată cu zilele care trec şi cu fricile care cresc, chiar şi cea mai îndrăzneaţă speranţă se poate evapora”, a admis Suveranul Pontif. A subliniat însă că „putem şi trebuie să sperăm” în pofida „zilelor triste”.

Papa Francisc a făcut o comparaţie între relatarea din Evanghelie a femeilor care au găsit mormântul lui Iisus gol în ziua învierii şi starea de incertitudine a lumii din cauza pandemiei noului coronavirus. „Şi atunci a existat frică în ceea ce priveşte viitorul şi tot ceea ce trebuia reconstruit. O amintire dureroasă, o speranţă ucisă. Pentru ei, ca şi pentru noi, a fost cel mai întunecat ceas”.

Sfântul Părinte s-a alăturat recent apelului lansat de ONU în favoarea unei încetări imediate a conflictelor pe glob, cu scopul protejării populaţiei civile vulnerabile din ţările pe teritoriul cărora au loc conflicte.

„Să reducem la tăcere strigătul morţii, ajunge cu războaiele! Să înceteze producerea şi vânzarea de arme, pentru că de pâine avem nevoie şi nu de arme” a susţinut Papa Francisc în Bazilica Sfântul Petru, în prezenţa câtorva persoane.

„Să înceteze avortul şi uciderea de vieţi nevinovate. Fie ca inimile celor care au destul să fie deschise spre umplerea mâinilor goale ale celor care nu au necesităţile de bază” asigurate, a a îndemnat Sfântul părinte.

Din cauza pandemiei COVId-19, nu s-a săvărşit niciun botez în timpul acestei slujbe tradiţionale, care are loc în Sâmbăta Mare.

Papa va acorda binecunoscuta sa binecuvântare „Urbi et orbi” din Duminica Paştelui tot din Bazilica Sfântul şi nu în aer liber, aşa cum se întâmplă de obicei. Anul trecut 70.000 de credincioşi au venit să îl salute şi să îl asculte pe şeful Bisericii Catolice în piaţa din faţa bazilicii.

Citeşte şi: Greta Thunberg, mesaj de ultimă oră în plină pandemie de COVID-19. Cum s-a pozat activista la izolare FOTO