Discuţia dintre turnul de control şi elicopterul lui Kobe Bryant: „Tot zburaţi prea jos!”

Kobe Bryant (41 de ani) a murit împreună cu una dintre cele patru fiice ale sale, Gianna (13 ani), și alte şapte persoane, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în Calabasas, California.

RomaniaTV.net
27 ian. 2020, 12:32
Discuţia dintre turnul de control şi elicopterul lui Kobe Bryant: „Tot zburaţi prea jos!”

Discuţia dintre turnul de control al aeroportului Van Nuys şi pilotul elicopterului care îl transporta pe Kobe Bryant şi încă şapte persoane, printre care şi fiica sa de 13 ani, a fost dată publicităţii. Din discuţie reiese că pilotul a fost avertizat de cel puţin două ori că zboară la o altitudine prea mică, dar de la un moment dat acesta nu mai răspunde comunicărilor.

Turn Van Nuys: Elicopter 72EX, aici Turnul Van Nuys, vânt ușor, vizibilitate 2 1/2, altitudine maximă 1100′, altimetrul Van Nuys 30.16. Cale liberă către Van Nuys Class D nord-est de-a lungul autostrăzii 118, direcția vest. Contactați-ne când va aflați în condiții de vizibilitate sau când ați trecut de Van Nuys D.

Pilot: Aici 2EX, anunțăm când suntem în condiții de vizibilitate, apoi menținem cursul pe 118, în acest moment suntem la 1400′ și suntem la 0235.

Pilot: 2EX către turnul de control: putem începe – mergem înainte și începem procedura de întoarcere către sud-vest pentru 101?

Turn Van Nuys: Elicopter 72EX, aprobat. Treceți în condiții de vizibilitate VFR (n.r. zbor de vedere)?

Pilot: Condiții de vizibilitate, zburăm la vedere la 1500 altitudine, aici 2EX.

Radar Socal: Elicopter 72EX, da, urmați un cod 1200. Așadar, solicitați monitorizarea zborului?

După această discuţie urmează o pauză, după care operatorul radar încearcă să comunice pilotului că zboară prea jos, dar acesta nu mai răspunde.

Radar Socal: Elicopter 72EX, unde…? Comunicați ce intenții aveți.

Radar Socal: Elicopter 72EX, tot zburați prea jos pentru a vă putea urmări în acest moment.