Disney avertizează cu privire la desenele sale animate. Rasism şi stereotipuri în producţii precum Cartea Junglei sau Peter Pan

Un avertisment cu privire la conținutul rasist din animațiile clasice Disney, introdus anul trecut, a fost acum actualizat cu un mesaj mai ferm.

16 oct. 2020, 13:04
Disney avertizează cu privire la desenele sale animate. Rasism şi stereotipuri în producţii precum Cartea Junglei sau Peter Pan

Animații precum Dumbo, Peter Pan și Cartea Junglei, afișează, atunci când sunt redate pe platforma de streaming Disney+, un avertisment despre stereotipuri. „Acest program include descrieri negative și / sau maltratare de persoane sau obiceiuri. Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite și acum„, este conţinutul mesajului.

Vrem să recunoaștem că are un impact nociv, să învățăm din acest lucru și să lansăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai tolerant„, se mai arată în mesaj.

Citeşte şi CTP, despre înlocuirea puştii cu o coasă. „Interzicem puşcociu din desenul animat. Demenţă totală!”

Mai mult decât atât, mesajul însoțește chiar și animația Pisicile Aristocrate, în care apare o pisică cu „chipul galben”, care cântă la pian cu bețișoare chinezești pentru mâncare și Peter Pan, unde nativii americani sunt menționați ca „piei roșii”. Doamna și Vagabondul, care include elemente considerate rasiste și stereotipuri culturale are, de asemenea, un avertisment.

Compania a introdus pentru prima dată un avertisment despre rasism şi în luna noiembrie anul trecut, însă acela a fost mult mai scurt: „Acest program este prezentat așa cum a fost creat inițial. Poate conține reprezentări culturale învechite„. Unele animații nu sunt disponibile pe Disney+ din cauza conținutului considerat rasist.

În aceeaşi notă, Warner Bros a introdus un avertisment similar în unele dintre desenele sale animate.