DISPERARE în Buzău. Zeci de bătrâni sunt blocaţi în troiene VIDEO

Disperare în satele acoperite de nămeţi. Zeci de bătrâni au ajuns la capătul răbdării, plâng în pumni şi au ajuns să-şi dorească moartea. De 4 zile, în Buzău, oamenii sunt complet blocaţi între troiene: drumurile principale au fost desfundate, dar în sate e prăpăd, informează România TV.

20 ian. 2016, 13:45
DISPERARE în Buzău. Zeci de bătrâni sunt blocaţi în troiene VIDEO

Moş Gheorghe are 80 de ani şi locuieşte la marginea satului Bălăceanu cu soţia, la fel de bătrână şi bolnavă. De 3 zile, de când nu mai ninge, s-a tot luptat cu munţii de zăpadă din curte. Trebuia să iasă după medicamente, dar pe uliţă a dat de nămeţi de 2 metri.

De ce nu vine primăria să ne desfunde şi nouă aici. Om de 80 de ani, am muncit la stat 40 de ani. Pentru ce am muncit? Să am o viaţă fericită. Asta-i viaţă fericită? E greu. Mai bine murim, să ne ducem pe lumea ailaltă, că aici nu poţi să stai„, a spus bătrânul.

O altă uliţă, alţi bătrâni singuri şi neajutoraţi în faţa troienelor.

De 4 zile, în Buzău, oamenii sunt complet blocaţi între troiene. Drumurile principale au fost desfundate, dar în sate e prăpăd. Munţii de zăpadă au pe străzi şi peste un metru înălţime, bătrânii au reuşit cu greu să facă pârtii în faţa uşilor, dar nu au cum să iasă din curţi şi să ceară ajutor.

Vremea nu pare însă să se îmbunătăţească. Meteorologii au emis, miercuri, o nouă avertizare COD GALBEN de ger puternic, care va intra în vigoare de joi dimineaţă. Între timp, rămâne valabilă alerta meteo similară emisă marţi pentru Bucureşti şi 19 judeţe şi care expiră pe 21 ianuarie la ora 10.00.

Citeşte şi GER de CRAPĂ PIETRELE. Miercuri dimineaţă s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din această iarnă