Dispută în direct. Vadim Tudor, enervat de jurnalista Ioana Lupea: „Nu ţi-e ruşine?” VIDEO

Contactat telefonic de România TV pentru a comenta "războiul steagurilor", Corneliu Vadim Tudor a fost extrem de deranjat de comentariile jurnalistei Ioana Lupea, care a spus că scandalul româno-maghiar a fost inflamat de politicienii naţionalişti maghiari, dar şi români.  

RomaniaTV.net
07 feb. 2013, 18:38
Dispută în direct. Vadim Tudor, enervat de jurnalista Ioana Lupea: „Nu ţi-e ruşine?” VIDEO

„Nu ţi-e ruşine domnişoară?” i-a strigat liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, jurnalistei Ioana Lupea, aflată în studioul România TV

„Eu nu mai pot vorbi, aveţi o obrăznicătură acolo care îşi permite… Adică eu blochez relaţiile diplomatice dintre România şi Bulgaria? Dar nu vă este ruşine, domnişoară, să vorbiţi în felul acesta?”, a declarat Vadim Tudor.  „Mai spunea acea persoană despre românii din Basarabia. Păi, cucoană, se compară românii din Basarabia? Basarabia e pământ românesc!”.

Ioana Lupea declarase că „războiul steagurilor” a luat amploare din cauza declaraţiilor politicienilor naţionalişti din ambele ţări. 

Vadim Tudor a condamnat în cuvinte dure declaraţiile oficialilor maghiari, cerând chiar expulzarea ambasadorului maghiar de la Bucureşti. 

Scandalul a început după ce steagul Ţinutului Secuiesc a fost arborat, marţi, într-unul din districtele din Budapesta. Secretarul de stat Nemeth Zsolt a declarat că steagul a fost arborat în semn de solidaritate faţă de cauza autonomiei pentru care militează autorităţile locale din Harghita şi Covasna. Nemeth Zsolt a spus că maghiarii din România sunt agresaţi simbolic şi le-a cerut primarilor din Ungaria să arboreze steagul Ţinutului secuiesc, în semn de solidaritate cu maghiarii din Transilvania.

Prim-ministrul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Externe, Titus Corlăţean, la începutul şedinţei de guvern, o reacţie foarte fermă în legătură cu declaraţia secretarului de stat ungar Nemeth Zsolt care a afirmat că ungurii din România sunt supuşi unor agresiuni simbolice prin interdicţia arborării steagului Ţinutului Secuiesc.

Ponta a spus că România nu acceptă de la nimeni „obrăznicii” şi lecţii privind funcţionarea autorităţilor locale şi nici sfaturi privind arborarea steagurilor.

Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a convocat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Laszlo FUZES, la sediul MAE, i-a transmis preocuparea faţă de declaraţiile şi demersul lansat de secretarul de stat în MAE ungar Zsolt Nemeth şi a informat că partea română nu acceptă şi nu va accepta astfel de declaraţii şi demersuri, informează MAE într-un comunicat de presă.

Scandalul drapelului Ţinutului Secuiesc mocneşte de câteva săptămâni. Pe 18 ianuarie, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a cerut primăriilor din ţinut să arboreze drapelul. În urmă cu câteva zile, acelaşi steag a fost scos din sală la învestirea noului prefect de Covasna.