Distanţarea socială la elevi, imagini sfâşietoare cu şcoala în timpul pandemiei. „E oribil să supunem copiii la aşa ceva” FOTO

Mai multe fotografii făcute la o grădiniță din Tourcoing, în nord-est-ul Franței, aproape de granița cu Belgia, sunt sugestive pentru modul în care se desfăşoară educaţia în vreme de pandemie, după ce restricțiile au fost relaxate, iar cursurile au fost reluate.

13 mai 2020, 14:12

Una dintre imagini îi arată pe copii fiecare în pătrățelul său, trasat cu cretă pe asfalt. Imaginile din Tourcoing au fost postate pe Twitter de jurnalistul francez Lionel Top, de la BFMTV, și au stârnit o serie de reacţii din partea oamenilor, mulţi considerând cp instituţiile educaţionale ar trebui să rămână mai degrabă închise decât să se desfăşoare în condiţiile acestea.

Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. Amendă de 38 de euro pentru cei care îşi ating faţa în public

„Nu pot trece peste asta. Această imagine este sfâșietoare. Asta nu este școală”, „Nu am văzut niciodată o imagine mai tristă. Este oribil să supunem copiii la așa ceva” sau „Este inuman. Este o rușine și pentru copii, și pentru cadrele didactice și pentru instituțiile de învățământ. Ce oroare!”, sunt doar câteva dintre reacţii.

Pentru a asigura distanțarea socială în timpul pauzei, cadrele didactice au făcut aceste careuri. Copiii se joacă, dansează, sar, râd împreună, dar din aceste careuri separate. Din ce am văzut, ei nu o privesc ca pe o pedeapsă„, a scris însă jurnalistul.