Distracția s-a transformat în groază după o explozie la un loc de joacă. Copiii se zbat între viață și moarte. Imagini terifiante! VIDEO

Distracția s-a transformat într-un scenariu de groază după ce un castel gonflabil a explodat lângă un mall din Rusia. Două fetițe sunt în stare critică.

01 iun. 2021, 10:25
Distracția s-a transformat în groază după o explozie la un loc de joacă. Copiii se zbat între viață și moarte. Imagini terifiante! VIDEO

Distracția s-a transformat într-o scenă de groază după ce un castel gonflabil uriaș de lângă un mall din Rusia a explodat, iar două fetițe în vârstă de 3 și 4 ani au fost aruncate la șapte metri jumătate în aer. Imaginile captate arată momentul în care cablurile castelului gonflabil sunt smulse din pământ, iar copilele sunt aruncate peste gardul metalic înalt de 2 metri și aterizează chiar lângă șinele de tramvai. Una dintre fetițe în vârstă de 3 ani a suferit o fractură de coloană vertebrală și se află într-o stare critică.

Cealaltă fetiță în vârstă de 4 ani a suferit fracturi ale craniului și leziuni interne la plămâni și la abdomen. Ea a aterizat la peste 4 metri de locul accidentului, iar starea ei este extrem de gravă.

Alți trei tineri au fost catapultați în timpul exploziei, dar nu au fost răniți.

Persoanele adulte, care se aflau la locul de joacă, s-au grăbit să verifice daca nu cumva au rămas copii blocați sub construcția de cauciuc, după explozia castelului gonflabil. Autoritățile care au investigat cauza accidentului, au afirmat că de vină ar fi fost vântul foarte puternic.

Distracția s-a transformat în coșmar din cauza neglijenței

Cu toate acestea părinții care au asistat la incident susțin că nu a existat vânt la momentul respectiv și că în schimb s-a auzit o explozie foarte puternică. Una dintre cauzele accidentului ar putea fi faptul că angajații au pompat prea mult aer în castelul gonflabil. Mai există și presupunerea potrivit căreia castelul nu era securizat corect.

Potrivit unui raport local, cauza groaznicului accident ar fi fost corzile care susțineau castelul gonflabil și care nu fuseseră securizate. De asemenea, acest funii de susținere erau legate de un gard, fapt ce încalcă normele de siguranță.

Unul dintre martori susține că construcția gonflabilă nu avea o bază protectoare și fusese amplasat direct pe ciment, situație ce ar fi putut să cauzeze explozia, titrează The Sun.

Comitetul de Investigații din Rusia a deschis o anchetă criminală.