Centru de vaccinare la Castelul Bran. Presa străină: „Dracula nu mai mușcă, înțeapă!”

Presa străină aplaudă ideea ingenioasă a autorităţililor privind organizarea centrului de vaccinare la Castelul Bran, subliniind că este şi o modalitate de a relansa turismul.

19 mai 2021, 23:34
Centru de vaccinare la Castelul Bran. Presa străină: „Dracula nu mai mușcă, înțeapă!”
Centru de vaccinare la Castelul Bran. Presa străină: "Dracula nu mai mușcă, înțeapă!"

Centru de vaccinare la Castelul Bran. Presa străină este încântată de ideea autorităţilor din România de a organiza un centru de vaccinare la Castelul Bran.

Centru de vaccinare la Castelul Bran. Presa străină: „Dracula nu mai mușcă, înțeapă!”

Citeşte şi Scandal între USR PLUS şi Biserică privind înfiinţarea unui centru de vaccinare în Catedrala Neamului

„Coada se întinde pe câteva sute de metri. Mii de persoane își așteaptă rândul pentru a urca pe dealul unde se află castelul lui Dracula din Transilvania, în inima României. Dar nu au venit în Carpați pentru a-l întâlni pe vampirul cel mai cunoscut din lume. Scopul lor nu este de a-și da sângele, ci de a se înțepa în braț cu vaccinul Pfizer, care le este oferit fără o programare prealabilă. (…) Inițiată la mijlocul lunii mai și prevăzută să dureze o săptămână, operațiunea ‘Pfizer la Dracula’ este un succes”, relatează corespondentul Le Point în România. În plus, vaccinații beneficiază de intrare gratuită la castel și au parte și de o diplomă cu un text demn de un curs de marketing: „Un vaccin de neuitat, o înțepătură fără programare și gata, castelul vă așteaptă pentru următorii 100 de ani”, precizează jurnaliştii francezi, potrivit Digi 24.

Revista „Le Point” notează că autoritățile române și-au accelerat campania prin care speră să vaccineze populația în proporție cât mai mare, organizând maratoane ale vaccinării în biblioteci, muzee și alte spații publice frecventate.

Și Euronews a scris despre vaccinarea de la Castelul Bran cu un titlu amuzant: „România își înfige dinții dinții în programul de vaccinare la Castelul lui Dracula”.

Time a titrat: „Vizitatori ademeniți cu vaccin gratis la Castelul lui Dracula din Transilvania”.

Pornind de la exemplul din România, postul belgian RTBF trece în revistă metode inedite prin care diverse țări încearcă să-și facă populația să se vaccineze.

CNN, BBC, The New York Times, NBC News au relatat, la rândul lor, despre vaccinarea de la Castelul Bran.

Citeşte şi O femeie a murit în parcarea unui centru de vaccinare, la o oră după rapelul cu Pfizer