Distrugătorul american Truxtun va efectua exerciţii suplimentare împreună cu nave aliate în Marea Neagră

Nava militară americană USS Truxtun, distrugător de rachete ghidate, va efectua exerciții suplimentare împreună cu nave aliate în Marea Neagră, a declarat sâmbătă comandantul acestuia, într-un semn suplimentar de răspuns internațional la acțiunile Rusiei în Ucraina.

RomaniaTV.net
15 mart. 2014, 18:23
Distrugătorul american Truxtun va efectua exerciţii suplimentare împreună cu nave aliate în Marea Neagră

Comandantul Andrew Biehn i-a informat despre acest lucru pe reporterii aflați la bordul distrugătorului când acesta a andocat într-un pot bulgar.

USS Truxtun a participat săptămâna aceasta la exerciții cu nave românești și bulgare la câteva sute de mile de forțele ruse care care au intrat în Crimeea, cu populație majoritar vorbitoare de limbă rusă, după protestele în masă care au dus la înlăturarea fostului președinte Viktor Ianukovici, notează Agerpres.

„Acest exercițiu a fost planificat în urmă cu câteva luni și a fost foarte important pentru că suntem capabili să lucrăm împreună cu Marina română și Marina bulgară”, a spus Biehn, citat de Reuters.

„Nu pot comenta cu privire la operațiunile noastre viitoare, dar vom profita de ocazie pentru a face unele exerciții de rutină cu aliații noștri din regiune. Operațiunea noastră a fost planificată cu mult timp înainte de declanșarea crizei din Crimeea”, a adăugat comandantul.

Statele Unite au afirmat că manevrele sunt unele de rutină, dar ele au coincis cu exerciții aeriene efectuate de avioane de luptă americane și poloneze în zboruri de recunoaștere ale NATO deasupra Europei de Est.

Exercițiile navale, desfășurate în apele internaționale în partea de sud-vest a Mării Negre, nu au inclus trageri reale, scrie Reuters.