Divele de pe Instagram se mândresc cu haine care nu sunt ale lor. Le comandă, le poartă, le spală și le returnează. Antreprenoarea din Cluj a dat totul pe față

Instagram este plin de domnișoare superbe, îmbrăcate cu cele mai luxoase haine. Nu de puține ori ne întrebăm de unde iau acele haine și mai ales cum își pot permite toate aceste ținute extravagante. O antreprenoare din Cluj a povestit experiența ei neplăcută cu aceste dive ale online-ului.

28 ian. 2023, 14:23
Divele de pe Instagram se mândresc cu haine care nu sunt ale lor. Le comandă, le poartă, le spală și le returnează. Antreprenoarea din Cluj a dat totul pe față
Divele de pe Instagram profită de opțiunea de retur gratuit

Rețelele de socializare sunt pline de așa zisele dive care se mândresc cu cele mai cool ținute și machiaje. Milioane de poze sunt postate zilnic pe Instagram, majoritatea prezintă fete cu trupuri perfecte îmbrăcate în cele mai luxoase haine. Totuși de unde fac rost de aceste ținute extravagante și, mai ales, cum și le permit? O antreprenoare din Cluj care deține un magazin de haine a dat din casă adevărul despre acestea.

Citește și: Ioana Țiriac face ravagii pe Instagram, iar admiratorii sunt copleșiți de frumusețea ei: „Megan Fox, tu ești?”

Se pare că antreprenoarea se confruntă cu o problemă frecventă. De multe ori aceste dive comandă haine, le poartă, le spală, le lipesc eticheta și le returnează. Până recent clujeanca nu avea o soluție pentru a combate această tendință, însă un telefon la ANPC i-a rezolvat ideea. Aceasta a găsit o metodă ingenioasă pentru a le da peste nas. Mai exact, inspectorul ANPC a învățat-o pe antreprenoare să facă un proces verbal între ea și potențialele cliente, pentru a fi evitate astfel de neplăceri.

Acest termen „proces-verbal” a băgat spaima în cliente, așa ca de teama că ar putea primi o amendă, divele de pe Instagram nu prea mai îndrăznesc să comande haine, să le poarte și să le returneze. Astfel, antreprenoarea este extrem de fericită pentru că reușit să reducă la 0% acest obicei prost.

„Fac vânzări de textile în online de peste 10 ani. În ultimii 3 ani problemele cu produsele returnate la modul nesimțit: spălate/purtate și pusă eticheta la loc începuse să fie un procent foarte mare. După fiecare festival primeam zeci de colete cu produsele înapoi. Fiindcă erau spălate, doar mirosul făcea diferența și era greu să mă cert cu ele.

Așa că ajunsă la limita răbdării am stat și am sunat la ANPC până am găsit o doamnă inspector drăguță să mă ajute. Și m-a sfătuit să fac un proces-verbal cu explicațiile și trei persoane din afara firmei să semneze că au constatat faptul că produsul miroase /e spălat/purtat. Și acum așa procedăm, când refuzăm, menționăm în scris că se face și acest proces-verbal cu semnăturile. Nu vreți să știți câte cliente au sunat înapoi să își ceară scuze și că renunță la retur, auzind termenul de proces-verbal. Ele au impresia că este ceva cu care pot fi amendate etc. Și așa cred că în ultima jumătate de an am redus această practică la aproape 0% . Da, sunt retururi simple, în care clientul poate face asta fără explicații, își plătesc singuri curierul de returnare”, a povestit antreprenoarea din Cluj.

Divele de pe Instagram profită de opțiunea de retur gratuit

Antreprenoarea a mai menționat faptul că divele închipuite profitau de faptul că returul său era gratuit, așa că era floare la ureche să-și comande produse, să le poarte și să le returneze fără ca măcar să scoată un leu din propriul lor buzunar.

„Pentru că și oferirea gratuității la retur crescuse rata de retur. Comandau de exemplu la 2-3 zile mai multe produse, unele doar măsuri diferite ca să le poată proba și apoi le dădeau înapoi și fără să oprească ceva. Sau poate din 10 produse doar 1 și apoi ne țineau cu marfa blocată și două săptămâni până o trimiteau înapoi. Poate că mulți consideră că nu iți fidelizezi clienții așa, însă eu ca și client în online, nu mă deranjează dacă un site de unde comand are această politică. Fiindcă sunt un client serios. Așa că prefer mai puține comenzi cu rata de ridicare și returnare bună. Decât să plătim transporturi și să rămânem cu produse care nu le mai putem vinde”, a mai spus aceasta.

Citește și: Gheboasă îşi toarnă cenuşă în cap după ce a „dezertat” din Dominicană. Fanii de pe Instagram nu-l iartă: „Nu mai puteai sta cu unghiile murdare, ai uitat când le mâncai de foame”