Djokovic, ameninţat cu expulzarea, deşi a câştigat procesul pentru viză. Avocatul Guvernului Australiei: „Nu s-a terminat! Ministrul pentru Imigraţie are dreptul să-l dea afară din ţară”

Apelul lui Novak Djokovic pentru a i se permite intrarea în Australia a fost acceptat şi, așa cum a dispus judecătorul de la Tribunalul Federal din Melbourne, pașaportul și bunurile personale vor trebui returnate în 30 de minute de la verdict. Totuși, nici asta nu îi garantează tenismanului sârb că va rămâne pe pământ australian.

10 ian. 2022, 09:07
Djokovic, ameninţat cu expulzarea, deşi a câştigat procesul pentru viză. Avocatul Guvernului Australiei: „Nu s-a terminat! Ministrul pentru Imigraţie are dreptul să-l dea afară din ţară”

Avocatul autorităților australiene, Christopher Tren, a declarat că, în ciuda acestei decizii a judecătorului, situaţia lui Novak Djokovic nu este într totul clarificată, din moment ce ultimul cuvânt este la ministrul pentru Imigrație, Alex Hawke.

Ministrul pentru Imigraţie are putere absolută și poate anula orice decizie, chiar și una luată de un anumit stat federal„, a spus avocatul.

Dacă ministrul va lua această decizie, Novak Djokovic ar putea primi o interdicție de trei ani de intrare în Australia, situație în care liderul mondial ar pierde orice șansă de a-și îmbunătăți recordul de nouă trofee cucerite la Grand Slam-ul de la Antipozi.

Citeşte şi Novak Djokovic are dreptul să joace la Australian Open! Sârbul a câştigat recursul pentru viză LIVE

Novak Djokovic, numărul 1 în tenisul mondial, a câştigat, luni, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open. Judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Lui Djokovici, în vârstă de 34 de ani, i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci s-a aflat într-un hotel pentru refugiaţi.

Ştire în curs de actualizare.

Citeşte şi Radu Banciu, discurs fulminant despre scandalul momentului în sport: „Murim noi toţi, moare Ion Iliescu, dar Novak Djokovic rămâne” VIDEO