Dmitri Medvedev afirmă că terorismul este o provocare globală care necesită un răspuns global

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri, în marja summitului APEC de la Manila, că terorismul este o provocare globală și necesită un răspuns global. 

RomaniaTV.net
18 nov. 2015, 08:38
Dmitri Medvedev afirmă că terorismul este o provocare globală care necesită un răspuns global

‘Atacurile teroriste cu care tocmai s-au confruntat Rusia și Franța afectează întreaga lume. Expansiunea terorismului reprezintă într-adevăr o provocare globală. Și necesită un răspuns unit’, a mai spus Medvedev.

Șeful guvernului rus a afirmat la summitul APEC că țara sa poate învinge singură terorismul, însă cea mai bună opțiune ar fi ca Moscova și Occidentul să lase deoparte neînțelegerile și să lupte împreună.

Medvedev a declarat că boicotul Rusiei de către Occident arată ‘ciudat’ în lumina atentatelor jihadiste de la Paris și prăbușirea pe 31 octombrie a unui avion rusesc în Egipt, vizat de un atac terorist.

Citeşte şi Alertă TERORISTĂ la graniţa cu România. Doi islamişti, opriţi cu focuri de armă

‘Atentatul care a vizat avionul nostru și atacul terorist de la Paris au ‘ascuțit’ agenda politică la nivel global’, a mai spus el. ‘Războiul a fost declarat împotriva întregii lumi civilizate. Amenințare este globală și, din păcate, este reală. Astfel, poziția unor țări occidentale față de Rusia pare ciudată’, a declarat Medvedev.

‘Cred că ar trebui să fim uniți în această luptă’, a mai spus premierul rus.