Dmitri Medvedev: „Zelensky vrea să adere la NATO pe calea rapidă. Nu face decât să grăbească începerea celui de-a treilea război mondial

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, reacţionează după ce Volodimir Zelenski a depus solicitarea pentru aderarea „accelerată” a Ucrainei la NATO.

01 oct. 2022, 09:46
Dmitri Medvedev: „Zelensky vrea să adere la NATO pe calea rapidă. Nu face decât să grăbească începerea celui de-a treilea război mondial

Dmitri Medvedev avertizează că aderarea Ucrainei la NATO ar grăbi începerea celui de-al treilea război mondial. Fostul președinte al Rusiei i-a atacat dur pe liderii mondiali care nu recunosc anexarea celor patru regiuni ucrainene.

Dmitri Medvedev, avertisment după cererea Ucrainei de aderare la NATO

„Noi avem o sărăbătoare. Ei au: Droguri puternice. Demență. Cinism. Zelensky vrea să adere la NATO pe calea rapidă. Bună idee.

Nu face decât să ceară Alianței Nord-Atlantice să grăbească începerea celui de-al treilea război mondial”, scrie fostul preşedinte al Rusiei pe Telegram.

Citeşte şi Joe Biden, discurs belicos după ultima gafă. L-a amenințat pe Vladimir Putin: „Nu ne sperie!”

Nici liderii mondiale care nu recunosc anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson nu au scăpat de declaraţiile acide ale vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei.

„Biden și-a declarat nerecunoașterea noilor teritorii care se alătură Rusiei. Este chiar ciudat că și-a amintit de noi. Cu toate acestea, este păcat.

Ei ar fi putut găsi un loc bun pentru deschiderea unui consulat american în noile regiuni ale Federației Ruse.

Stoltenberg: Dacă Ucraina încetează să mai lupte, va dispărea ca stat.  Ce băiat cinic – pentru că, dacă nu se oprește, o parte semnificativă a ucrainenilor va dispărea”, mai scrie Medvedev pe Telegram.

Reamintim că după ce Vladimir Putin a anunțat anexarea teritoriilor separatiste din Ucraina, Volodimir Zelenski a răspuns cu depunerea cererii de aderare a statului din nordul României la NATO.

„De facto, ne-am făcut deja drumul către NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm unul pe altul și ne protejăm. Aceasta este Alianța.

De facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure. Într-o procedură care va fi în concordanță cu importanța noastră de a ne proteja întreaga comunitate. Pe o bază accelerată. Facem pasul nostru definitoriu prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a anunțat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat formal vineri anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson, situate în sud-estul Ucrainei, şi a cerut Administraţiei de la Kiev să înceteze „imediat” ostilităţile, avertizând că armata rusă va risposta prin toate mijloacele posibile.

Ucraina va cere integrarea în Alianţa Nord-Atlantică prin procedură rapidă, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, ca reacţie la decizia Rusiei de anexare a patru regiuni ucrainene.

Citeşte şi Ameninţări din Piaţa Roşie! Vladimir Putin, în faţa a sute de mii de ruşi: „Victoria va fi a noastră”