Joe Biden, discurs belicos după ultima gafă. L-a amenințat pe Vladimir Putin: „Nu ne sperie!”

În ultimul an, Joe Biden s-a remarcat prin gafele sale și amenințările la adresa lui Vladimir Putin. Astfel, după ce s-a pierdut pe scenă și i s-a adresat unei persoane despre care a uitat că a murit, președintele american i-a adresat un nou mesaj „țarului de la Moscova".

30 sept. 2022, 23:21
Joe Biden, discurs belicos după ultima gafă. L-a amenințat pe Vladimir Putin: „Nu ne sperie!”

După ce Vladimir Putin a anunțat anexarea teritoriilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie la Federația Rusă și a amenințat Occidentul, Joe Biden a fost scos la declarații.

Vineri, 30 septembrie, „cel mai puternic om din lume” l-a avertizat pe președintele de la Kremlin că NATO e mai puternică și solidară cu Ucraina ca niciodată.

„America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite şi de ameninţările sale. Nu ne sperie şi nu ne intimidează. Acţiunile lui Putin sunt un semn că se zbate, referendumurile false pe care le-a desfăşurat şi numărul pe care l-a făcut azi dimineaţă, arătând unitatea, cu oameni care se ţin de mâini…

Statele Unite nu vor recunoaşte asta şi sincer, nici lumea nu o va recunoaşte. Nu poate confisca teritoriul vecinului său şi să scape cu asta, simplu”, a afirmat Joe Biden.

„America este pregătită, împreună cu aliaţii noştri NATO, să apere fiecare centimetru de teritoriu NATO. Deci, domnule Putin, nu înţelege greşit ce spun: fiecare centimetru”, a subliniat preşedintele american, după ce ultimele gafe (1, 2) din spațiul public.

 

Noi amenințări aruncate în spațiul public de NATO, Comisia Europeană, Ucraina și Rusia

 

Biden a menţionat că a discutat cu aliaţii şi vor fi anunţate noi sancţiuni.

În aceeași zi, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au anunțat că războiul e abia la început. Ucraina va fi susținută cu motoarele turate la maximum de Occident, au promis cei menționați.

Tot vineri, Volodimir Zelenski a solicitat, oficial, aderarea „accelerată” la NATO a Ucrainei.

Între timp, Vladimir Putin și-a asumat un angajament ferm în fața populației, că nu va face pasul înapoi.