DNA a clasat denunţul formulat de fiul Sorinei Pintea pe numele lui Liviu Pop. „Fapta nu există”

Denunţul formulat de Ionuţ Pintea, fiul Sorinei Pintea, pe numele lui Liviu Pop a fost clasat de procurorii DNA. Fiul fostului ministru al Sănătăţii l-a acuzat pe senatorul PSD că ar fi primit ilegal mai multe tranşe de bani.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 08:22
DNA a clasat denunţul formulat de fiul Sorinei Pintea pe numele lui Liviu Pop. „Fapta nu există”

„DNA clasează cauza deschisă în baza denunțului formulat de Pintea Ionuț împotriva senatorului Pop Liviu Marian întrucât fapta nu există”, este decizia procurorilor anticorupţie, citată de Mediafax.

Sorina Pintea va fi judecată sub controlul judiciar după ce judecătorii au admis contestaţia DNA

După ce Sorina Pintea a fost arestată pentru luare de mită, Ionuț Pintea a afirmat că a fost sunat de senatorul PSD Liviu Marian Pop, care l-ar fi rugat să se întâlnească urgent cu cineva. Ajuns la o pizzerie din Baia Mare, fiul fostului ministru al Sănătăţii ar fi constatat că s-a întâlnit exact cu denunțătorul din dosarul mamei sale. Acesta i-ar fi spus că i-a mai dat patru tranșe de bani lui Liviu Marian Pop.

De altfel, Liviu Pop a recunoscut că a vorbit la telefon cu Ionuț Pintea, însă a negat toate acuzațiile referitoare la bani. În urma acuzaţiilor lansate în spaţiul public de Ionuţ Pintea, și Liviu Pop a depus o plângere penală pe numele fiului fostului ministru al Sănătății, conform Hotnews.ro.

În 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti, însă a fost eliberată din arest pe 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În 30 aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care era manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Sorina Pintea, demisă de la şefia spitalului din Baia Mare. Cine o înlocuieşte

Conform DNA, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ Baia Mare, încheiat în anul 2019.

Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii în incinta unităţii medicale pe care o conducea.

„În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, menţiona DNA.

Cristian Tudor Popescu, despre imaginile cu Sorina Pintea în cătuşe: Ce rău fac brăţările astea? La ce cauzează?


loading...