DNA a extins ancheta în dosarul consilierului din Ministerul Dezvoltării, cercetat şi pentru trafic de influenţă. Cine este omul de afaceri plasat sub control judiciar

DNA anunţă, joi, extinderea urmăririi penale faţă de Viorel Dinu, consilierul din cadrul Ministerului Dezvoltării reţinut în cursul zilei de miercuri. Acesta este cercetat în prezent şi pentru trafic de influenţă.

28 oct. 2021, 13:10
DNA a extins ancheta în dosarul consilierului din Ministerul Dezvoltării, cercetat şi pentru trafic de influenţă. Cine este omul de afaceri plasat sub control judiciar

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea acţiunii penale faţă de  inculpatul DINU VIOREL, consilier evaluare – examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Serviciul Corp Control, şi pentru aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă”, a transmis, joi, DNA.

Procurorii precizează că, în aceeaşi cauză, s-a mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi control judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de un om de afaceri, pentru infracţiunea  de dare de mită.

”În luna iunie 2021,  inculpatul Dinu Viorel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi ar fi primit suma de 50.000 lei, prin intermediar, de la omul de afaceri, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi ar fi promis că îi va determina pe aceştia să  admită o contestaţie formulată de firma la care omul de afaceri era director executiv, ca urmare a excluderii de la o licitaţie la care firma participase, contestaţie care a fost admisă”, a transmis DNA.

Citeşte şi: Florin Cîţu este citat prin agent procedural de Tribunalul Bucureşti atât la Guvern cât şi la sediul PNL din Modrogan

Conform informaţiilor apărute din surse judiciare, omul de afaceri care a încercat să cumpere influenţă de la Viorel Dinu este nimeni altul decât omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, același afacerist care i-a denunțat cu ani în urmă la DNA pe foștii ministri Decebal Traian Remeș și Ioan Avram Mureșan, în celebrul dosar de corupţie „pe caltaboşi”.

Consilierul Viorel Dinu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

Citeşte şi: Poliţia descinde la un centru de vaccinare din Sectorul 2. Suspiciuni de eliberare de certificate false, 168 de suspecţi vor fi audiaţi