DNA a extins cercetarea asupra deputatului PSD Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă

Procurorii au dispus extinderea cercetării şi începerea urmăririi penale faţă de deputatul PSD Ion Stan, pentru trafic de influenţă., se arată într-un comunicat al DNA.

RomaniaTV.net
23 nov. 2012, 14:14
DNA a extins cercetarea asupra deputatului PSD Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă
„La data de 23 noiembrie 2012, procurorii au dispus extinderea cercetării și începerea urmăririi penale față de învinuitul STAN ION pentru infracțiunea de trafic de influență. Prin ordonanța de extindere a cercetărilor, procurorii au reținut că, în perioada mai-iunie 2009, având funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid politic, deputatul Ion Stan a pretins și a primit, în mod indirect, în beneficiul formațiunii politice din care face parte, de la același denunțător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 100.000 euro, lăsându-l pe acesta să creadă că are influență asupra unor funcționari, respectiv primari, ai unor localități din jud. Dâmbovița, pentru a determina încheierea unor contracte de către primării cu firme controlate direct sau indirect de către denunțător”, se precizează în comunicatul DNA.
 
Deputatul PSD Ion Stan a mers vineri la DNA pentru a i se prezenta acuzaţiile care i se aduc în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă.
 
La ieşirea din sediul instituţiei, Ion Stan a declarat că nu are nicio legătura cu denunţătorul, că va discuta luni cu colegii săi de partid despre dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, că nu va demisiona din Parlament şi va continua campania electorală.
În acelaşi dosar este urmărit penal şi şoferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenţă.