DNA: Judecătoarea Iulia Paisa de la Piatra Neamţ, trimisă în judecată pentru zeci de infracţiuni

Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată a judecătoarei Iulia Paisa de la Judecătoria Piatra Neamţ, pentru că şi-a exercitat cu rea credinţă atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia de magistrat la judecarea a 41 de cauze civile, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
13 mai 2014, 09:48
DNA: Judecătoarea Iulia Paisa de la Piatra Neamţ, trimisă în judecată pentru zeci de infracţiuni

Potrivit unui comunicat al DNA, Iulia Paisa este acuzată de săvârşirea infracţiunilor concurente de: abuz în serviciu cu primirea pentru sine sau altul de foloase necuvenite (41 de infracţiuni), abuz în serviciu cu primirea pentru sine sau altul de foloase necuvenite, în formă continuată (40 de acte materiale), fals intelectual (şase infracţiuni).

De asemenea, secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, marţi, suspendarea Iuliei Paisa din funcţia de judecător la Judecătoria Piatra Neamţ şi din funcţia de preşedinte al acestei instanţe, ca urmare a trimiterii sale în judecată pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni.

Iulia Paisa este suspendată începând de marţi din funcţia de judecător şi preşedinte de instanţă.

Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, şi 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.