DNA neagă colaborarea cu SRI în dosarul Belina, dar a oferit sprijin pentru ancheta Tel Drum

Procurorii DNA nu au colaborat cu SRI în dosarul Belina, în schimb ar fi oferit sprijin pentru ancheta în dosarul Tel Drum, precizează DNA într-un răspuns pentru Tribunalul București, informează Mediafax, citând surse judiciare.

RomaniaTV.net
11 dec. 2018, 16:49
DNA neagă colaborarea cu SRI în dosarul Belina, dar a oferit sprijin pentru ancheta Tel Drum

Răspunsul de la DNA a venit în urma unei dispoziții date de magistratul care judecă dosarul în care fostul secretar de stat în ministerul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu alături de alți inculpați, printre care și fostul șef al Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea. Dosarul, aflat în faza de cameră preliminară, se află pe rolul Tribunalului București, conform Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, răspunsul DNA dat la cererea judecătorului arată că procurorii anticorupție nu au avut sprijin din partea SRI în ancheta „Belina”, ci în dosarul „Tel Drum”. La cererea judecătorului de cameră preliminară, DNA a trebuit să răspundă dacă a avut sprijin al ofițerilor SRI în cele două dosare, iar dacă da, să comunice în ce a constat acesta.

Pe 27 iunie, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul Insula Belina, clasând acuzaţiile pentru Rovana Plumb în această cauză. Alături de aceasta, au mai fost trimişi în judecată Ionela Stoian, la data faptei director în cadrul M.D.R.A.P, pentru complicitate la abuz în serviciu, şi Ionuţ Adrian Gâdea, la data faptei preşedinte al C.J. Teleorman, pentru complicitate la abuz, alături de alţi funcţionari publici.