„Doar cei mai buni absolvenţi de liceu trebuie să urmeze o universitate”. Cui aparţine afirmaţia

Reprezentanţii Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu sunt de părere că nu toţi absolvenţii de liceu din România trebuie să urmeze o universitate, ci numai cei mai buni dintre ei.

23 iun. 2014, 12:14
„Doar cei mai buni absolvenţi de liceu trebuie să urmeze o universitate”. Cui aparţine afirmaţia

Continuarea studiilor liceale nu presupune în mod obligatoriu accesarea nivelului universitar. Nu toţi absolvenţii de liceu ai României trebuie să urmeze o universitate, ci numai cei mai buni dintre ei! Din păcate învăţământul universitar e astăzi mai mult un miraj decât o formă de pregătire realistă pentru o carieră în profesii cu responsabilităţi crescute. Pe de o parte multe universităţi au standarde calitative sub minimul acceptat, altele nu pregătesc pentru piaţa forţei de muncă. În şcoala postliceală sanitară pe care Fundaţia Umanistă dr. Mioara Mincu o coordonează, 25% dintre elevi au terminat o astfel de facultate„, se arată într-un comunicat transmis de fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu, potrivit Agerpres.

Cei care au dovedit rezultate medii şi chiar slabe la absolvirea liceului trebuie şi mai mult ajutaţi, oferindu-le informaţii corecte şi complete asupra oportunităţilor de continuare a educaţiei sau formarea pentru o profesie.

Mai mult, pentru învăţământul sanitar, BAC-ul nu reprezintă o măsură a eligibilităţii în formare. În acest sens Fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu, care coordonează proiecte educaţionale ce se desfăşoară de 24 de ani în domeniul Educaţiei pentru Sănătate, susţine punctul de vedere al Ministerului Educaţiei Naţionale că şcolile postliceale reprezintă una dintre cele mai viabile soluţii de redresare a situaţiei actuale din învăţământ. Acestea oferă tinerilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat posibilităţi de pregătire pentru a se califica într-o profesie„, mai susţine fundaţia.

În opinia sursei, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale ar trebui să se implice mult mai mult în prevenirea riscului ca tinerii să ajungă şomeri şi astfel banii românilor ar fi cheltuiţi mult mai eficient decât să se aloce sume uriaşe pentru ajutor social.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ: Avertisment de la ministrul Educaţiei pentru părinţi şi profesori