Doar pentru raliuri. Skoda Fabia R5

După ce a prezentat noua generaţie a citadinei Fabia, Skoda ne dezvăluie acum primele poze şi informaţii oficiale cu versiunea special pregatită pentru raliuri, denumită Fabia R5.

RomaniaTV.net
27 nov. 2014, 16:47

Din momentul în care Volkswagen a revenit în WRC, în 2013, viitorul unei noi maşini de raliu construită de Skoda, marcă aflată în proprietatea VW, a fost pus sub semnul întrebării. După aproape doi ani de incertitudine, avem acum răspunsul: evitând concurenţa directă cu Polo WRC, inginerii departamentului sport al constructorului ceh au dezvoltat modelul Fabia R5, perfect adaptat campionatelor naţionale de raliuri şi, în acelaşi timp, conform cu regulamentele WRC2 şi WRC3.

Skoda Fabia R5 are sub capotă un motor de 1.6 litri, turbo, cuplat la o transmisie secvenţială cu 5 rapoarte, conform reglementărilor FIA. Modelul va fi omologat pentru competiţiile de raliuri din vara anului 2015. Fabia R5 va putea fi admirată pentru prima dată de public la standul Skoda de la faimosul salon de tuning şi accesorii Essen Motor Show, începând cu 29 noiembrie.