Dobânzi de până la 8% la titlurile de stat TEZAUR. Noua emisiune, disponibilă de la 1 martie

Românii pot investi, de la 1 martie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%, a anunţat Ministerul Finanţelor.

01 mart. 2023, 10:23
Dobânzi de până la 8% la titlurile de stat TEZAUR. Noua emisiune, disponibilă de la 1 martie

Aceste titluri de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Cei interesaţi să investească în titlurile de stat TEZAUR le pot achiziţiona în perioada 1 – 28 martie 2023 online. Numai persoanele fizice înregistrate în SPV pot investi în aceste titluri. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Citeşte şi Cum pot fi schimbate în bani voucherele anti-sărăcie. Proiectul se află pe masa premierului

Titlurile pot fi cumpărate de la Trezoreria Statului în perioada 1 – 29 martie 2023. Între 1 – 28 martie 2023 în mediul urban şi 1 – 27 martie 2023 în mediul rural, titlurile pot fi cumpărate şi de la Poştă.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Ce categorii de persoane pot investi în titluri de stat TEZAUR

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri, precizează Ministerul Finanţelor.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Veniturile obţinute din investirea în titlurile TEZAUR sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Citeste si Românii care NU duc grija zilei de mâine: meseria care generează 10.000 de euro lunar. Nu e vorba despre IT